Στη νέα του ατομική έκθεση στη γκαλερί CAN ο Κωνσταντίνος Λαδιανός (γ.1967) συνεχίζει να οικοδομεί ένα σύμπαν από εικόνες που μαρτυρούν την ισάξια αποδοχή του καθημερινού και του απίθανου, του κοινού και του θαυμαστού, αναμιγνύοντας προσωπικές μνήμες με θρησκευτικές εικόνες, μυθικές αναπαραστάσεις και λυρικές αφηγήσεις οι οποίες συντάσσουν έναν προσωπικό χώρο που διερευνά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τοποθετημένα σε ένα δωμάτιο βαμμένο ροζ ώστε να θυμίζει μπουντουάρ ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ζωγραφικούς πίνακες με την χαρακτηριστική τεχνική της αυγοτέμπερας σε ξύλο, επιτοίχια έργα και κατασκευές με ζωγραφική και ανάγλυφα στοιχεία σε αλουμίνιο, και μία σειρά από έργα με κορδέλες και υφάσματα κεντημένα στο χέρι.

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Λαδιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική και το κέντημα ενώ η ανθρώπινη φιγούρα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του μέσα από την οποία βρίσκει έκφραση η οντολογική ανησυχία του πάνω σε θεωρίες πίστης, πολιτισμού και αισθητικής. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως την «Feed me» στη γκαλερί GazonRouge Loraini Alimantiri, «Lustlands» στο Family Business στη Νέα Υόρκη, «Hell Αs Pavilion» στο Palais de Tokyo στο Παρίσι, «(O)IKEA Hydra School Projects» στην Ύδρα, «Paint-id» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, «Ό,τι Απομένει είναι μέλλον» στην Πάτρα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και άλλες.