Ο Elliott Hundley είναι γνωστός για τις πυκνές του συνθέσεις που κάνουν αναφορά τόσο στην ιστορία της τέχνης όσο και στην μυθολογία. Το έργο του συνυφαίνει σκηνές από το παρελθόν με γνωστή εικονολογία που λαμβάνει από τον σύγχρονο κόσμο.

Ο καλλιτέχνης δημιουργεί περίπλοκα έργα ενσωματώνοντας ένα ευρύ φάσμα υλικών και πηγών. Τα περίτεχνα έργα του που χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο περιεχόμενο κινούνται ανάμεσα σε ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, κολλάζ, φωτογραφία και σχηματίζουν ένα είδος αποκεντρωμένου πολιτιστικού χάρτη.

Ενώ τα προηγούμενά του έργα είχαν επικεντρωθεί στην κλασική ελληνική μυθολογία, όπως η τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», στη νέα του έκθεση η θεματολογία αλλάζει. Τα έργα που εμφανίζονται σε αυτή την έκθεση πηγάζουν από την ιστορική έρευνα του πάνω στο θέατρο, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, και κάνουν κυρίως αναφορές στο έργο του Antonin Artaud.

Ο Hundley συγκεντρώνει στα έργα του διάφορα υλικά: χρώματα, αποκόμματα περιοδικών, ύφασμα, καρφίτσες, καθώς και άλλα υλικά που προέρχονται από το εκτενές αρχείο του. Τρισδιάστατα στοιχεία προεξέχουν από την επιφάνεια, και τα έργα μοιάζουν ζωντανά και ασταθή. Αυτοί οι γεμάτοι, ύπουλοι καμβάδες επιβάλουν μία κατάσταση ανησυχίας και δημιουργούν την αίσθηση μιας υποβόσκουσας βίας με απεικονίσεις εσωτερικών οργάνων, ανθρώπινα πλήθη, μυρμήγκια, ζώα.

Οι συνθέσεις του Hundley ένω έχουν μια έντονη επεξεργασία διατηρούν παραδόξως μια ευαίσθητη ισορροπία. Η χρωματική τονικότητα έχει διακυμάνσεις, οι υφές επίσης ποικίλουν και από μεταξένιες καταλήγουν τραχειές και απειλητικές. Τα κολλάζ του δίνουν την αίσθηση πως αψηφούν το χρόνο και τη βαρύτητα και δημιουργούν μια έντονη αίσθηση χάους, κοινωνικής αναταραχής, αποτυπώνοντας τη στιγμή ακριβώς πριν από μία επικείμενη καταστροφή.

Ο καλλιτέχνης Elliot Hundley

Ο Elliott Hundley (γ. 1975, B.Καρονίνα, Αμερική) έλαβε BFA από το Rhode Island School of Design (1997) και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (2005). Ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες.

Το 2011, η σημαντική ατομική έκθεση του Hundley «Βάκχες» άνοιξε στο Κέντρο Τεχνών Wexner, Οχάιο και ταξίδεψε στο Κέντρο Γλυπτικής Nasher, Ντάλας, το επόμενο έτος. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις, όπως: the Museum of Contemporary Art, Los Angeles (2015, 2013 and 2009), International Center for Photography, New York (2013), Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk, Denmark (2012), New Museum, New York (2010), and Guggenheim Museum, New York (2007).