Με μια λιτή και άμεση γραμμή (προπαντός από μελάνι σε χαρτί αλλά και με χρώμα) , ο καλλιτέχνης προτείνει ποιητικά σχέδια που με την τρυφερή ειρωνεία και το χιούμορ τους γίνονται απολαυστικά ζωγραφικά σχόλια περί ζωής και συναισθήματος. Η συγκρατημένη μελαγχολία σε συνδυασμό με μια διάθεση θεατρικότητας επεκτείνουν την αέρινη και σχετικά παιδική ατμόσφαιρα των έργων προς μια φιλοσοφική σαρκαστική διάσταση.

Ο Δημήτρης Σταμούλης γεννήθηκε στο Σίδνεϊ Αυστραλίας, μεγάλωσε στην Αμμόχωστο Κύπρου και έζησε στο Λονδίνο. Έχει σπουδάσει υποκριτική με τους Μαργαρίτη, Τσακίρογλου, Κονιόρδου. Επίσης γραφικές τέχνες και ζωγραφική με τους Στεφόπουλο, Δημητρέα και Βαλαβανίδη.

Ως ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο, στην τηλεόραση και σε κινηματογραφικές ταινίες. Έχει διδάξει θεατρικό αυτοσχεδιασμό και έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα. Ως ζωγράφος έχει διδάξει ζωγραφική σε παιδιά και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έχουν γίνει εξώφυλλα σε περιοδικά. Για τρία χρόνια υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας LIFO με την στήλη “Σελίδες” σε κείμενα και σκίτσα του. Το πρώτο του βιβλίο “Ποιός είπε ότι η νύχτα είναι μαύρη;” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ποταμός”. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.