Στην νέα του έκθεση με τίτλο Key To The Kuffs (Το κλειδί για τις χειροπέδες), ο Δαυίδ Σαμπεθάι παρουσιάζει μία σειρά από 64 μικρά ζωγραφικά δίπτυχα και ένα μεγάλο πίνακα δουλεμένα με ακουαρέλα και gouache.

Το κλειδί έχει τη σημασία του δεσμοφύλακα που κλειδώνει αλλά και του φύλακα άγγελου που απελευθερώνει. Η αμφισημία αυτή προκύπτει στη νέα του δουλειά. Με έντονο μαύρο χιούμορ και μια μυστυριώδη συνειρμική ατμόσφαιρα, τα έργα του Δαυίδ Σαμπεθάι δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας πριν από την καταιγίδα και καταπιεσμένης ενέργειας που πρέπει να εκτονωθεί.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι δανεικός από το ομώνυμο άλμπουμ του αμερικανού ράπερ και μουσικού MF DOOM, γνωστoύ για τους συνειρμικούς στίχους του και τη χρήση μη γραμμικών αφηγηματικών τεχνικών.

Ο Δαυίδ Σαμπεθάι

Ο Σαμπεθάι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Mackintosh School of Architecture στη Γλασκώβη (2008-2009) και Ζωγραφική στο Glasgow School of Art (2009-2012). Το 2013 προκρίθηκε για το London Print Studio Award ενώ την ίδια χρονιά ο καλλιτέχνης απέσπασε το υψηλότερο βραβείο στο πλαίσιο του RSA New Contemporaries, Stevenson Painter of Merit Award.