Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες σε μια απρόσμενη τελετή για τη μετάβαση των αρχετυπικών συμβόλων στην σύγχρονη έποχη μας.

Ο Αριστείδης Λάππας συνθέτει μια mise en scène performance για να σχολιάσει την έννοια του υπαρξισμού σε μια διφορούμενη κοινωνία. Είναι ο γενικός ενορχηστρωτής. Έχει φτιάξει τα γλυπτά, τα ζωγραφικά έργα και τα τις στολές των συμμετεχόντων χορευτών. Δημιουργεί μια μοναδική καταστασιακή συνθήκη χρησιμοποιώντας τα εικαστικά μέσα και την ηχητική παρέμβαση.

Ένας τέταρτος πρωταγωνιστής, στην πραγματικότητα κεκρυμμένος, είναι ο Witness. Σε αυτό το σημείο, ο εικαστικός προκαλεί τους θεατές να δούν πράγματα που δεν μπορούν να εξηγήσουν αλλά γνωρίζουν ότι έχουν ήδη δεί ή βιώσει. Αναγνωρίζουμε οικείες μορφές παρόλο που η performance βασίζεται σε ανοίκειες καταστάσεις: κάτι μοιάζει οικείο αλλά και ταυτόχρονα απόμακρο. Αυτό το στοιχείο γίνεται εμφανές μέσω των γλυπτών και των ρόλων των τριών χορευτών.

Ο Αριστείδης Λάππας σχολιάζει το κενό ανάμεσα στις καταστάσεις που συχνά συντάμε (πράγματα, σύμβολα και εμπειρίες που αναγνωρίζουμε) και στις υποσυνείδητες αντιλήψεις, προσκαλώντας έτσι τον θεατή να επαναπροσδιορίσει την πραματικότητα.

Ο ίδιος συνδέει το υποσυνείδητο με τις αρχετυπικές performances του θεού Διόνυσου, επηρεασμένος από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του, που είναι η θεική έμπνευση και η έκσταση.

Τρείς χαρακτήρες καταλαμβάνουν τον χώρο του P.E.T δημιουγώντας μια πρωτοφανή χορογραφία, ένα ουτοπικό σκηνικό αγνοώντας τις συνθήκες του χώρου και του χρόνου.

Ο Lover, μέσω της κατάστασης του πόθου, γιορτάζει τη δύναμή μας να εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε εκστατικές τελετουργίες.

Ο Warrior, σχετίζεται με την αποφασιστικότητα και με την απόλυτη δύναμη της θέλησης που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Ο Builder, οραματίζεται το μέλλον, και κατασκευάζει ένα ασφαλές περιβάλλον για να διατηρήσει την ισορροπία.

Το κοινό συμμετέχει ενεργά χωρίς να το γνωρίζει.

Τα όνοματά μας δεν υπάρχουν, η ταυτότητα μας είναι ουδέτερη, το μυαλό μας είναι το σώμας μας, η ενόρασή μας είναι ο ήχος, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το μη πραγματικό. 

Κατερίνα Νίκου
Performers: Ήρα Μπάιμπα-Δημοπούλου, Γιωργής Παρδαλίδης, Μαρθίλια Σβάρνα
Μουσική: Chris Scott