Τέχνες / Νέα

Έκθεση του Αλέξη Κυριτσόπουλου στη γκαλερί Σκουφά

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου, με τίτλο “Ζωγραφιές με παρέες”.

«Τριπολικός» δηλώνει χιουμοριστικά ο Αλέξης Κυριτσόπουλος και μέσα από αυτή την έκθεση επιχειρεί για πρώτη φορά να ενώσει αυτές τις τρεις διαφορετικές προσωπικότητες που κρύβει μέσα του – του στενού συνεργάτη του Διονύση Σαββόπουλου, του συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων και του ζωγράφου – σε μία.

Εικόνες γνώριμες, παιχνιδιάρικες, γεμάτες αθωότητα (και πολύ κρυμμένο πόνο, όπως λέει ο ίδιος) κι άλλες πιο σκοτεινές ή λιγότερο «ομιλητικές» συναντώνται για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο, κοιτάζονται μεταξύ τους, κοιτάζουν τον θεατή, αλλά και τον δημιουργό τους κι επιχειρούν να διηγηθούν μια ιστορία: εκείνη της διαδρομής του Αλέξη Κυριτσόπουλου από τα πρώτα του ασπρόμαυρα σκίτσα ως το εμβληματικό Φορτηγό του Διονύση Σαββόπουλου κι από το «Παραμύθι με τα χρώματα» ως τις εικονογραφήσεις και τα εξώφυλλα για τα φιλοσοφικά δοκίμια του Στέλιου Ράμφου.

Μια διαδρομή, που μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζει οικεία και γνωστή, αλλά που ενδέχεται να αποδειχθεί ότι έχει πολλές «άγνωστες» στροφές.

Βιογραφικό:

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά γνώρισε τη ζωγραφική στο Παρίσι. Η ζωγραφική του φιλοξενείται σε γκαλερί, σε βιβλία, δίσκους βινυλίου, CD και αφίσες. Έχει ζωγραφίσει μουσικά θεάματα και έχει δημιουργήσει «κινούμενη ζωγραφική», ή αλλιώς κινούμενα σχέδια. Μερικές φορές γράφει και ζωγραφίζει δικά του βιβλία. Άλλες πάλι ζωγραφίζει βιβλία που έχουν γράψει άλλοι. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Στέλιο Ράμφο για τα βιβλία του και με τον Διονύση Σαββόπουλο για τα μουσικά θεάματα, τους δίσκους και τα CD του. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, ενώ από το Μεταίχμιο κυκλοφορεί σε εικονογράφησή του Ο μικρός πρίγκιπας.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr