Το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ο Φωτογραφικός Σύλλογος Εννέα μας προσκαλούν στην έκθεση των αποφοίτων του Βασικού Σεμιναρίου Φωτογραφίας 2008 – 2009. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2009.

Το Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας του Εννέα διοργανώνεται σε ετήσια βάση από Νοέμβριο έως και Μάιο. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2001, στη Δάφνη. Ξεκίνησε ως φωτογραφική παρέα εννέα ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία και τον φωτογραφικό λόγο. Κύριος σκοπός του είναι να παρέχει το πλαίσιο στο οποίο θα είναι δυνατή η συνεύρεση, η καλλιέργεια και η ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων, με απώτερο στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών του.

Η δράση του περιλαμβάνει: Σεμινάρια Φωτογραφίας, Λειτουργία ψηφιακού και αναλογικού σκοτεινού θαλάμου, Εκθέσεις, ημερίδες, συζητήσεις και παρουσιάσεις, Φωτογραφικές Εξορμήσεις, Λειτουργία φωτογραφικής βιβλιοθήκης, Εντευκτήριο και εκθεσιακό χώρο.

Η έκθεση οργανώνεται από το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εκθέσουν την δουλειά τους προσεγγίζοντας, παράλληλα, έναν ευαίσθητο κοινωνικό χώρο. 

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990. Οι άξονες που αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο βοηθιούνται οι χρήστες είναι: η θεραπεία, η εκπαίδευση και η αλληλεπίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον.