Η Κέρκυρα υποδέχεται τη PhotoBiennale με την έκθεση του Έκτορα Δημησιάνου, στην οποία παρουσιάζει τα τοπία της Πάρνηθας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007

Στην έκθεση αυτή που παρουσιάζεται στη γενέθλια πόλη του Έκτορα Δημησιάνου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκλονιστικά τοπία της Πάρνηθας, ακριβώς μετά τον Ιούνιο του 2007, όταν 56.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα.

Η φωτιά κατέστρεψε επίσης το μεγαλύτερο μέρος του ελατοδάσους της περιοχής. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, καταγράφοντας το απόκοσμο σκηνικό που άφησε πίσω της η πυρκαγιά: ένα βουνό γεμάτο στάχτες, μπάζα, ερειπωμένα κτίσματα, εικόνες καταστροφής και μετάλλαξης.

Ο Έκτωρ Δημησιάνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1976. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Westminster (BA (Hons) Contemporary Media Practice / MA Art and Media Practice). Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Σλοβενία, Σερβία, Ιαπωνία). Από τις εκδόσεις University Studio Press, έχει εκδοθεί η μονογραφία The Fringes of the City, 2001. Το έργο του βραβεύτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνδιοργάνωση: Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων, ΜΦΘ