Στη συλλογή που παρουσιάζεται οι καλλιτέχνες έχουν συμπεριλάβει έργα των τελευταίων χρόνων. Χρησιμοποιούνται ποικίλες τεχνικές και υλικά, τα οποία σε συνδυασμό με τους οραματισμούς των ζωγράφων οδηγούν σε ιδιαίτερες φανταστικές συνθέσεις. Ως δημιουργοί αγαπούν την ποικιλία στη θεματολογία καθώς και στα χρώματα. Μέσα από τα βαθύτερα νοήματα που εμπεριέχονται στους πίνακες του Γραμμένου και τις δυναμικές εικόνες που παρουσιάζει ο Χυτήρης προκύπτει μία μοναδική εικαστική εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Κωνσταντίνος Γραμμένος

Ο Κωνσταντίνος Γραμμένος γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1936. Μετά το Λύκειο σπούδασε γραμμικό σχέδιο στη Σχολή Καποδίστρια.

Ασχολήθηκε με επιτυχία με τον κλασικό αθλητισμό και αργότερα με τις καταδύσεις. Παράλληλα στο στρατό υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός, σε μια περίοδο τελέσεων μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων. Όλες αυτές οι εμπειρίες τον έφεραν πιο κοντά στη φύση, την οποία πάντοτε αγαπούσε.

Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε σε μεγάλη ηλικία. Σ’ αυτό τον βοήθησε με τις γνώσεις του ο ζωγράφος και φίλος του Σπύρος Φρόνιμος (1949-2012) και η Αλεξάνδρα Μεταλληνού, με την προβολή του έργου του στο περιοδικό Σπερατζάδα τσου Κορφούς.

Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης (ΕΙ.Κ.Ε.) και διατελεί μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.

Γιάννης Χυτήρης

Ο Γιάννης Χυτήρης γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1945. Υπήρξε λάτρης της δημιουργίας από μικρή ηλικία και αγαπούσε να πειραματίζεται με υλικά όπως ο γύψος, η πλαστελίνη και τα χρώματα. Παρακολούθησε μαθήματα στην Κερκυραϊκή Καλλιτεχνική Σχολή, όπου διδάχθηκε εικαστικά από τον Ζερβό Νικόλαο και τον Κόντη Άγγελο. Συγχρόνως αποτέλεσε μέλος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος για δεκαπέντε χρόνια λόγω της ενασχόλησης του με τη μουσική. Δάσκαλός του ήταν ο Βογιατζόπουλος Αθανάσιος.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την αργυροχρυσοχοΐα και δημιούργησε μία πρωτοποριακή τεχνοτροπία κατασκευής κοσμημάτων χρησιμοποιώντας ασήμι, χαλκό και μπρούτζο. Με τα δημιουργήματα του διακρίθηκε στην έκθεση Biennale της Ιταλίας το 1970 αποσπώντας την τρίτη θέση με το έργο του «Εσταυρωμένος του Dali», κατασκευασμένο από ασήμι και χρυσό.

Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης ασχολήθηκε με τα ψηφιακά μέσα. Λειτούργησε ένα στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών με την επωνυμία “Exess” και κυκλοφόρησε ντοκιμαντέρ όπως τα «Ιστορία της Κέρκυρας», «Κερκυραίοι Ζωγράφοι 18ου και 19ου αιώνα», «Τα φρούρια της Κέρκυρας», «Αυτοκράτειρα Σίσσυ» και «Πάσχα στην Κέρκυρα».

Με το πέρασμα των χρόνων επέστρεψε στην αρχική του αγάπη, την ζωγραφική. Αγαπά να ζωγραφίζει θέματα που αγγίζουν τον ψυχικό του κόσμο.