Οι δυο δημιουργοί υφαίνουν έναν πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο μοτίβων, χρωμάτων και σχεδίων, αρχετυπικό και σύγχρονο μαζί που ξυπνά μνήμες, συναισθήματα και προσωπικά βιώματα. Το νήμα, η κλωστή και το μαλλί μετατρέπονται σε πολύχρωμα υφαντά έργα τέχνης, πλεκτά κοσμήματα και κεντητά χρηστικά αντικείμενα που σε συνδυασμό με σχέδια παρουσιάζονται σαν μια μεγάλη εγκατάσταση, ένα οικείο και μαγευτικό χειροποίητο μωσαϊκό.

Η Σοφία Αρχαγγέλλου συμμετέχει στην έκθεση ‘Beading, Felting, Weaving, Drawing’ με μια σειρά έργων που ανέπτυξε πρόσφατα κατά την παραμονή της στο Λονδίνο και την Αβαντόν στη Γαλλία και βασίζονται στην τεχνική του wet felting με την οποία ασχολείται τα τελευταία χρόνια. Η Αθηναία εικαστικός και μουσικός σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα. https://www.facebook.com/FeltinLof, https://www.facebook.com/Ablindpony.

Η Αικατερίνη Κουτρουμπή με μνήμες από τα προικιά στο χωριό της και αναφορές στην πλούσια παράδοσή της χώρας μας, την αρχαιότητα καθώς και ερεθίσματα από το ζωικό και φυτικό βασίλειο, χρησιμοποιεί τον αργαλειό για να μας συστήσει στο όμορφο παιχνίδι της με τα νήματα, μέσα από την δική της τεχνική που συνδυάζει την μικροϋφαντική με την ζωγραφική και το κέντημα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. Έχει σπουδάσει συντήρηση και αποκατάσταση έργων τέχνης, ζωγραφική και αγιογραφία. Έχει πάρει μέρος στην αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων της Επιδαύρου και του Άργους. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια για χειροποίητα κοσμήματα απο μέταλλο και έχει ολοκληρώσει τον κύκλο μαθημάτων για την τεχνική της μικροϋφαντικής. https://aikaterinikoutroubi.com

Αικατερίνη Κουτρουμπή

Εργαστήρια:

Α. Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, 15.00 – 17.00. “Νήμα και Χρώμα” με την Αικατερίνη Κουτρουμπή
Β. Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 15.00 – 17.00. “H τεχνική του Felting” με την Σοφία Αρχαγγέλου

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας στο κέντρο της Αθήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια δυο εικαστικών, της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη. 


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Έργο της Σοφίας Αρχαγγέλου