Το έργο αποτελείται από μια σειριακή τοποθέτηση σημαιών ναυτικού κώδικα που διαπλέκει το σύμπαν των ναυτιλιακών επικοινωνιών με φανταχτερά αποφθέγματα για τον δημόσιο χώρο. Τοποθετημένο σε γλυπτικά διαμορφωμένες βάσεις και κοντάρια στην πρόσοψη του κτιρίου, χρησιμοποιεί το επιδεικτικό ανάστημα των σημαιών σε αντίστιξη με το καταβεβλημένο περιβάλλον της περιοχής.

Κάθε μία από τις επιλεγμένες φράσεις αναφέρεται σε κάποια σύγχρονη παθογένεια του αθηναϊκού -και κατ’ επέκταση του ελληνικού- περιβάλλοντος, σε σχέση με τον δημόσιο διάλογο ή την απουσία του.

Πρόκειται για ένα μεταβαλλόμενο σύστημα, καθώς οι σημαίες αλλάζουν ανά τακτά διαστήματα για να υπηρετήσουν μια νέα φράση.

Αυτή τη φορά η ζοφερή προσέγγιση εισάγει το επόμενο κεφάλαιο μετά την τρυφερή συμφιλίωση. Οι ACG αντιλαμβάνονται τη συνολική χειρονομία από τη θέση του Λαοκόοντα, του ιερέα του Ποσειδώνα, που προσπάθησε να προειδοποιήσει την Τροία για τον Δούρειο Ίππο, αλλά οι Θεοί τον εμπόδισαν, στέλνοντάς θαλάσσια φίδια για να πνίξουν αυτόν και τους γιους του.

Με μια συνεχόμενη σιωπηλή κραυγή απέναντι σε έναν επίμονο Δούρειο Ίππο, οι Arbit City επιχειρούν να δημιουργήσουν ανεκδοτολογικές φράσεις πρoς κοινή χρήση μόλις αποκωδικοποιηθούν.

Η σήμανση για την επερχόμενη καταστροφή ορίζεται από τον Διεθνή Κώδικα Σημάτων (ICS), καθώς τόσο η σωτηρία όσο και η καταδίκη έρχονται από τη θάλασσα.

Οι φράσεις μπορούν να αποκωδικοποιηθούν μέσω του παραρτήματος του ΔΚΣ που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο της γκαλερί.

Το A είναι για I have a diver down; keep well clear at slow speed.

Το C είναι για Affirmative.

Το G είναι για I require a pilot.

Οι Arbit City Group είναι μια εικαστική ομάδα που εστιάζει κυρίως σε θέματα που αφορούν το δημόσιο χώρο και το συλλογικό ασυνείδητο. Ιδρύθηκε το 2011 στην Αθήνα.