Το Athens House of Photography διοργανώνει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Σύνορα», που αποτελείται από τις 25 βραβευμένες φωτογραφίες του πανελλήνιου διαγωνισμού «Photometria Festival 2012»…

… και θα διαρκέσει από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 21 Οκτωβρίου 2012.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.00.

Το Athens House of Photography ανοίγει την καινούρια καλλιτεχνική σεζόν με την ομαδική έκθεση των 25 βραβευμένων φωτογραφιών από τον πανελλήνιο διαγωνισμό του «Photometria Festival 2012». Στα πλαίσια συνεργασίας με όλους του αξιόλογους φωτογραφικούς φορείς ανά την Ελλάδα, το AHoP έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής εκθέσεων με την Photometria, και ήδη τον Μάιοτου 2012 η Photometria φιλοξένησε την έκθεση του Γιάννη Δήμου «Αλβανία» στα Γιάννενα. Τώρα το κοινό στην Αθήνα θα έχει την δυνατότητα να δει την ομαδική έκθεση «Σύνορα», η οποία δημιουργήθηκε κατόπιν διαγωνισμού την άνοιξη του 2012.

 
«Σύνορα», μια λέξη που έχει ταυτιστεί με την οροθετική γραμμή που προσδιορίζει τα όρια μεταξύ των λαών. Στη φετινή διοργάνωση ορίσαμε θέμα με συμβολικές διαστάσεις. Φωτογράφοι καλούνται σε μια δημιουργική σύνθεση αποτύπωσης με σκοπό, όχι μόνο να καταδείξει το ιδιαίτερο ενός πολιτισμού, μιας κοινωνίας, μιας χώρας, αλλά και οτιδήποτε ενώνει ή μπορεί να ενώσει. Όρια που θέτουμε στην καθημερινότητα μας,ηθικά, υπαρξιακά, κοινωνικά κ.α. Σύνορα που υπάρχουν  δίπλα μας, μέσα μας,στις γειτονιές, στις χώρες, σημεία πολιτισμού δίχως όρια, κοινούς χώρουςέκφρασης και επικοινωνίας.

 
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους:
Αndre Bakker(Φωτογράφος-Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φωτομετρία)
Κωστής Εμμανουηλίδης (Φωτογράφος)
Φώντας Μπίτσικας (Καθηγητής Πλαστικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Χρήστος Ζήνας(Φωτογράφος)
Φωτεινή Παπαχατζή (Φωτογράφος) 

 
Τα ονόματατων δημιουργών των 25 καλύτερων φωτογραφιών που διακρίθηκαν είναι τα εξής:
Χρήστος  Δημητρίου, ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Θεόδωρος Ρίγος, 1o ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ «Age and Disability»
Γιάννης  Βάκρινος, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ » Crossing borders»
Δημήτρης Ντάρας,  3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ      «Μαθητευόμενη στη φειδώ της λήθης»
Απόστολος Στράντζαλης
Λεωνίδας Μπακόλας
Διαμάντης Θέμος
Γιώργος Παράς
Τάσος Χίος
Πηνελόπη Χριστοδουλίδη
Αχιλλέας Φίλιος
Βαγγέλης Γιωτόπουλος
Βασίλης Ντόβας
Ελένη Μαχαίρα
Σάκης Δαζάνης
Νίκος Παπαδάκος
Ιωάννης Στεφανίδης
Μαρία Καππάτου
Σπύρος Ζερβουδάκης
Χάρης Παναγιωτακόπουλος
Σταύρος Σταματίου
Γιώργος Γιαννόπουλος
Βασίλης Πρωτόπαππας
Αλέξανδρος Δάλκος
Γρηγόρης Δάλλης

 
Το Photometria Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής«Έντευξις». Διοργανώνεται για 4η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειταιγια το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουνκαι να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας. Όραμά μας είναι το PhotometriaFestival να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξηςνέων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών μεπολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών. Ευελπιστούμετο Photometria Festival να είναι ένας τόπος δια-πολιτιστικής συνάντησης,μεταφέροντας αντιλήψεις, παραδόσεις, κοσμοθεωρίες, και εκφραστικά μέσα από όλατα σημεία του πλανήτη. Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωσητου, οι διοργανωτές θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση γιασυμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουνμέρος στο πεδίο της έκφρασης. Προσδοκία μας είναι να αποτελέσει το PhotometriaFestival μία πολιτιστική ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργείται ηφωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα.