Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και οι 30 συμμετέχοντες καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν από 7 έως 31 Ιανουαρίου 2009  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα, τη Νέα Διεθνή΄Εκθεση Σύγχρονης Τέχνης Unconfined.

Unconfined στα ελληνικά σημαίνει χωρίς σύνορα, χωρίς όρια. Πρώτος σταθμός της η Αθήνα, από όπoυ κατάγεται η διοργανώτρια, επιμελήτρια και εικαστικός καλλιτέχνης Λωρέττα Τσαβάκη.

Έργα 30 νέων ταλαντούχων αλλά και καταξιωμένων διεθνώς στο χώρο της Τέχνης καλλιτεχνών, από 10 διαφορετικές χώρες, παρουσιάζονται για να προσφέρουν στο Ελληνικό κοινό μία σφαιρική αλλά και συγχρόνως πολύ λεπτομερή εικόνα της καλλιτεχνικής σκηνής όπως διαπλάθεται αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, στην πλειοψηφία τους πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί, καθηγητές και διδάκτορες των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώνουν το ταλέντο, τις γνώσεις, τις διαφορετικές κουλτούρες τους και καλούν το ευρύ κοινό να γνωρίσει το πάντρεμα των καταβολών τους με τους διαφορετικούς χώρους-χώρες που ζουν και εργάζονται.