Η αίθουσα τέχνης Artzone42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάρτα Μπιατζίνι με τίτλο \»Ενδοχώρα\» από τη Δευτέρα

28 Φεβρουαρίου 2011.

Σε πρώτη επαφή με τα έργα της Μάρτα Μπιατζίνι, η κύρια εντύπωση που αυτά αποπνέουν είναι η πολυπλοκότητα : λαβύρινθοι που χαρτογραφούν το τοπίο μιας εσωτερικευμένης πραγματικότητας, οι οποίοι πότε κρύβουν και πότε ρίχνουν φως σε έναν δυναμικά μετασχηματιζόμενο μικρόκοσμο που υποδεικνύει οργανικές μορφές, φυσικά μοτίβα και συμπαντικούς στροβιλισμούς.

Μορφοπλαστικές αναζητήσεις της δημιουργού, οι οποίες κατά έναν τρόπο, ξεδιπλώνουν ιστορίες που ζητούν επιτακτικά ανασύνθεση.

Μέσα από αυτή την οργανωμένη και ρυθμική περιδίνηση, η Μάρτα Μπιατζίνι χτίζει την ζωγραφική της με στέρεο σχέδιο, δουλεμένο συχνά με πυκνότητα που φτάνει στα όρια της εμμονής, οδηγώντας τον θεατή στο βάθος μιας δαιδαλώδους, ελκυστικής, λυτρωτικής ενδοχώρας, για να αναδημιουργήσει, με την δύναμη της φαντασίας, τις δικές του ερμηνείες.

Η κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το έργο της Μάρτα Μπιατζίνι:

«Ο εικαστικός προβληματισμός της εστιάζεται στην ανασύνταξη μιας πραγματικότητας που προέρχεται από τις ίδιες τις καταβολές της γραφής, ως ενός τρόπου διαδρομών, ποικίλων στιγμάτων και ακολουθίας της γραμμής. Μιας γραμμής, που με τις περιελίξεις και τις επαναφορές της, με τις πυκνότητες και τις αραιώσεις της, με τους ρυθμικούς σχηματισμούς και τις ταλαντώσεις της, δημιουργεί πλέγματα, μέσα απ΄ όπου διασυνδέεται το κατοχυρωμένο με το ακατοχύρωτο, το φανερό με το υποτιθέμενο, το αινιγματικό με το παράδοξο.»