Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στις εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ., με έκθεση των μελών του που παρακολούθησαν το φετινό κύκλο σεμιναρίων φωτογραφίας.

Ο Φ.Ο.Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα φοιτητών με κίνητρο την ενασχόληση με τη δημιουργική φωτογραφία και διανύει ήδη την τρίτη δεκαετία της ζωής του. Στην έδρα του Ομίλου, μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, παραδίδονται κάθε χρόνο αφιλοκερδώς, από μέλη του Ομίλου, σεμινάρια φωτογραφίας. Οργανώνονται συζητήσεις, προβολές slides, βιντεοπροβολές και άλλες εκδηλώσεις φωτογραφικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσια της έκθεσης θα γίνουν ταχύρυθμα μαθήματα φωτογραφίας τα οποία είναι ανοιχτά για το κοινό. Στα μαθήματα θα υπάρχει το θεωρητικό κομμάτι αλλά και το πρακτικό. Συγκεκριμένα:

Το θεωρητικό μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/5/2009, στην αίθουσα 212 Tτμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., (ΝΟΠΕ) και θα περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

15:15-16:00: Επιλογή μηχανής, συντήρηση μηχανής
16:15-17:00: Χειρισμός μηχανής, ταχύτητα φωτοφράκτη, διάφραγμα κ.α.
17:15-18:00: Σύνθεση φωτογραφίας
18:15-19:00: Photoshop ή σκοτεινός θάλαμος (ανάλογα με το ενδιαφέρον)

Πρακτική άσκηση θα γίνει κατά τη διάρκεια εκδρομής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου, σε αρχαιολογικό χώρο στο Διον και σε φάρμα με άλογα, δίπλα στη θάλασσα, στο Βαρικό.