Μέχρι και τις 23 Μαίου το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Josè Van Roy Dali homage to Salvador Dali με έργα του Josè Van Roy Dali, την οποία οργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός και αποτελεί φόρο τιμής στον πατέρα του Josè Van Roy Dali, Salvador Dali.

Τα 55 έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής καριέρας του Josè Van Roy Dali και παρουσιάζουν την ανθρώπινη και καλλιτεχνική του απλότητα. Πεπεισμένος ότι το αριστούργημα του κόσμου είναι η φύση που μας περιβάλει, θεωρεί ότι πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε, καθώς είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα και δεν έχουμε το χρόνο να διαλογιστούμε και να εκτιμήσουμε την αισθητική γενικότερα.

Στα έργα που θα παρουσιαστούν ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται και επανεξετάζει μερικές από τις πολλές διαστάσεις των πραγμάτων, καθώς και το σκοπό του να μεταφέρει στον παρατηρητή, μέσα από το έργο του, το ίδιο συναίσθημα που ένιωσε εκείνος για την εκάστοτε δημιουργία του.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, κύρια επιθυμία του, παρόμοια με εκείνη πολλών άλλων καλλιτεχνών οι οποίοι εκφράζονται μέσω ποικίλων πολιτισμικών και καλλιτεχνικών κλάδων όπως η ποίηση, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και άλλα, είναι να προσεγγίσει με το μήνυμα του, το μέγιστο αριθμό ανθρώπων και να τους μεταφέρει άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο, τη δική του δημιουργική αντίληψη, έναν διαφορετικό τρόπο να μιλάς για την αγάπη μέσω της ζωγραφικής.

Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, το να δημιουργείς τέχνη δε σημαίνει απαραίτητα να αναζητάς την έγκριση και την προσοχή του κοινού, αλλά σημαίνει αφοσίωση, πάθος και πάνω απ’ όλα επιθυμία να προσφέρεις ένα χαμόγελο χωρίς αντάλλαγμα.

Την επιμέλειά της έκθεσης έχει η Mag. Milena Wildenauer.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από μουσειοπαιδαγωγούς. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 7232604 και 210 7224238.