Μοναδικό φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του σημαντικού Έλληνα πολιτικού, παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 5 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2007.

Μοναδικό φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του σημαντικού Έλληνα πολιτικού παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 5 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2007.

Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής έχει ως τίτλο, Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η εποχή του, και φιλοξενείται στο κτήριο του Μουσείου στην οδό Πειραιώς.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη έκθεση που οργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του, η οποία αποτυπώνει τη ζωή και το έργο του ηγέτη, ενώ επικεντρώνεται στα στοιχεία που τον χαρακτήρισαν και τον έκαναν να ξεχωρίσει από τους πολιτικούς της εποχής του.

Η προσωπικότητα και το προφίλ του πολιτικού άνδρα συνοδεύεται από την παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων που επηρέασαν καθοριστικά την πολιτική σκηνή της χώρας μας και οδήγησαν στην μεταμόρφωση της Ελλάδας και της ελληνική κοινωνίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παρουσίαση των διεθνών σχέσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με στόχο να αναδειχθεί η συμβολή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, μέσω και της ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Σ΄ αυτή την έκθεση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν αντιμετωπίζεται κομματικά, αλλά ως ένα από τα βασικά συστατικά της ελληνικής ιστορίας των μεταπολεμικών χρόνων, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου,ο Αγγελος Δεληβορριάς διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, και συμπλήρωσε: Γι αυτό και απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά, που δεν βίωσε τα ιστορικά γεγονότα της εποχής.

Η έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, συνοδεύεται από μία ειδική έκδοση, στην οποία θα περιλαμβάνεται το σύνολο του εκτιθέμενου υλικού.

INFO
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η εποχή του
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς
Από 5 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2007