Σαράντα ένα χαρακτικά έργα από 26 καλλιτέχνες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, θα αποτελέσουν μια περιεκτική αναφορά της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής των πέντε τελευταίων ετών.

Η έκθεση θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Η πρώτη θα λάβει μέροςστον εκθεσιακό χώρο του Washi-no-Sato, 19 με 26 Ιούνιου του 2021. Το Washi-no-Sato βρίσκεται στα βορειοδυτικά της επαρχίας Saïtama, 70 χλμ από το Τόκυο. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαστήριο παραγωγής χειροποίητου χαρτιού και είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η έκθεση θα γίνει στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκυο.

STAVRAKANTONAKIS-Nikos-A-young-Eros-woodcut-34×50cm-2020

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολύχρονης συνεργασίας της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (EEX) και της Japan Print Society η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 με τις εκθέσεις Σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στο Washi-no-Sato και στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Τέχνης του Τόκυο.

Η φετινή ανταλλαγή με την Japan Print Society θα συμπεριλαμβάνει και μια έκθεση Σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου στου Ζωγράφου, προγραμματισμένη για τον Μάϊο του 2021.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της ΕΕΧ για διεθνείς ανταλλαγές εκθέσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού, στο οποίο εντασσόταν και η έκθεση της ΕΕΧ στο Ιάσιο της Ρουμανίας τον περασμένο Ιανουάριο. Σκοπός είναι να καλλιεργηθεί η αντίληψη του κοινού για την Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη και για τη συνεισφορά των Ελλήνων Χαρακτών στην ανάπτυξη της.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ΕΕΧ.

MONOGYIOS-Ioannis-Save-me-from-my-black-thoughts-linocut-screen-printing-collage-61-x-44-cm-2021

Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Αγγελόπουλου Χρήστου, Αννιτσάκη Οδυσσέας, Αρβανίτη Ζαχαρία, Βαλέρη Αντιγόνη, Βασιλάκου Αργυρή, Βελέτζα Λευτέρη, Γεωργά Ματίνα, Κομπατσιάρη Μαρία, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κωνσταντάκου Αναστασία, Κώτσιου Ντίνα, Μαυροειδή Βάντα, Μαχαιρίδη Ευστρατία, Μικρού Αναστασία, Μονογυιού Ιωάννη, Μπενάκη Πολυτίμη, Μπογιατζή Δημοσθένη, Ξυλά – Ξαναλάτου Ίρις, Παπαδοπούλου Σοφία, Πετροπούλου – Δημητράκη Δήμητρα, Προβατά Έλενα, Προβατίδου Μαρίνα, Σιατερλή Δήμητρα, Σταυρακαντωνάκη Νίκου, Σχοινά Μαίρη και Φαλκώνη Μιχαήλ

Κεντρικό έργο: ANGELOPOULOS-Christos-SKARDAMYSSON-III-Flashing-light-III-linocut-46-x-64cm-2020.jpg