Ενώ το μυαλό μας ήδη προετοιμάζεται για το καλοκαίρι που έρχεται, ο Paris Karamitsios, ερασιτέχνης αλλά ταλαντούχος και παθιασμένος φωτογράφος από τη Θεσσαλονίκη, διάλεξε αυτήν ακριβώς τη στιγμή να μας παρουσιάσει το δικό του καλοκαίρι μέσα από τη νέα του φωτογραφική δουλειά με τίτλο ‘‘Α place in the sun Exhibition // P. Karamitsios’’.

Στις 13 Απριλίου το Space Lab ανοίγει τις πόρτες του σε όλους εμάς που ανυπομονούμε για την πιο ξέγνοιαστη και ανέμελη εποχή του χρόνου. Ο Πάρις Καραμήτσιος ανεβαίνει στην γενέτειρα του για να μας δείξει πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το «φως του Ελληνικού καλοκαιριού».

Στα έργα του αποτυπώνονται καθημερινοί άνθρωποι, τοπία, άψυχα αντικείμενα που όμως αποκτούν νέα διάσταση και ενέργεια όταν αλληλεπιδρούν με το Ελληνικό φως. Με μία λιτή και φρέσκια ματιά μας ταξιδεύει με παραπάνω από 40 εικόνες σε γνώριμα τοπία και σκηνές του Ελληνικού καλοκαιριού.

Όπως επισημαίνει και ο ίδιος, το φως του καλοκαιριού είναι βασικό συστατικό του πολιτισμού μας και αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς πηγή ευεξίας αλλά και ελπίδας, ένα βέβαιο καταφύγιο στις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής.

Αυτή τη σχέση του Ελληνικού καλοκαιριού με τους ανθρώπους και το αποτύπωμα που τους αφήνει επιχειρούν να αποδώσουν οι φωτογραφίες αυτής της έκθεσης.

Info:

https://www.facebook.com/pariskphotography/
http://www.pariskphotography.com/