Θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού φωτογράφου Παγκράτη Παγκρατίδη, “Pagratis Pagratidis A Retrospective“, με επιλεγμένα έργα που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις και φουάρ.

Παγκράτης Παγκρατίδης

Γεννήθηκε το 1965 στην Καβάλα. Έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία ως μουσικός και ηχολήπτης, το 2000 τον κερδίζει η φωτογραφία και σπουδάζει κοντά στον Πλάτωνα Ριβέλλη. Έκτοτε η φωτογραφία θα αποτελέσει επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και καλλιτεχνική ενασχόληση πειραματισμού και εικαστικής έκφρασης.

Από το 2009 ξεκινά μια παραγωγική καλλιτεχνική πορεία, με συμμετοχές σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και διακρίσεις σε Διεθνείς Φωτογραφικούς Διαγωνισμούς. Οι εικόνες που δημιουργεί αντανακλούν την προσωπική του ματιά για τον κόσμο που τον περιβάλλει και την εσωτερική του σχέση με αυτόν.

Έχοντας μια πλούσια θεματολογία, από αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά τοπία, μέχρι εικόνες με αμιγώς εννοιολογικές προεκτάσεις και με μια πρωτοποριακή εικαστική ματιά, τα έργα του στοχεύουν να υποβάλλουν το θεατή ψυχολογικά, άλλοτε με τις ονειρικές έγχρωμες και άλλοτε με τις λιτές ασπρόμαυρες σκηνές του.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Λονδίνο, Μιλάνο, Ρώμη και Nέα Υόρκη.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο χώρος

Το L,a,boutique, στην καρδιά της Αθήνας, στα πρότυπα των σύγχρονων apartment galleries του εξωτερικού, με “boutique” φιλοσοφία, συνδυάζει το φιλικό περιβάλλον και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, με τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και το εύρος σκέψης. Ταυτόχρονα, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, καθώς ενσωματώνει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός Fine Art Printing Lab με μια σύγχρονη Φωτογραφική Γκαλερί.