…Ένιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση, μήτε η Αρετή, μήτε η Καλοσύνη, μήτε η Νίκη· μα κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος…

Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες μικρών διαστάσεων εμπνευσμένες από αποφθέγματα του Νίκου Καζαντζάκη με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του και την κήρυξη του 2017 ως «Έτος Καζαντζάκη».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Β. Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα (1959). Υπηρετεί ως φιλόλογος επί 34 έτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με 15 δικά του βιβλία, αλλά και συνεργασία με πολλά επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά σε Ελλάδα και Κύπρο, συμμετοχή σε συλλογικούς τόμους, συνέδρια κ.λπ. Με τη φωτογραφία ασχολείται περίπου 15 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του 9 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές. Εμπνευστής και συντονιστής της κίνησης Ο.Δ.Ο.Σ. Πολιτισμού, μέσω της οποίας πλέον των 40 σχολείων της Βόρειας Αττικής έχουν διοργανώσει 13 χορωδιακά φεστιβάλ και πολλαπλές ανθρωπιστικές και πολιτιστικές δράσεις. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Δοκιμίου Παναγιώτη Φωτέα και άλλες διακρίσεις για το συγγραφικό και φωτογραφικό έργο του.