Οι φωτογραφίες, από την περίοδο 1959-1982, παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής και το κλίμα της εποχής. Απεικονίζονται γεγονότα όπως το πρώτο άγημα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου στη Λευκωσία το 1960, το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, την επιστροφή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή τον Δεκέμβριο του 1974, τη Μελίνα Μερκούρη στην πρώτη πορεία γυναικών προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο το 1975.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, η Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σόφη Μιχαηλίδου και η Πρόεδρος Φωτογραφικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου, κ. Λένια Ορφανίδου.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα γίνει παρουσίαση των τριών πρώτων εκδόσεων, Φωτογραφικά Τετράδια των Άδωνι Χριστοφόρου, Πολύδωρου (Πολή) Κωνσταντινίδη και Φάνη Παρπαΐρη.

Τις εκδόσεις θα παρουσιάσει η Λειτουργός Τύπου, Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αντωνία Σωκράτους Πεδόνε.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζει για συνέχιση της υφιστάμενης και της παλιάς γνώσης μέσω της αρχειοθέτησης, για ελεύθερη πρόσβαση σε στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού μέσω φωτογραφικού και άλλου επικοινωνιακού περιεχομένου, παρουσιάζει τη σειρά με τίτλο «Φωτογραφικά Τετράδια». Σε κάθε τεύχος θα φιλοξενούνται φωτογραφίες ντοκουμέντα από την Ιστορία της Κύπρου. Οι πρώτες τρεις εκδόσεις φιλοξενούν τους Άδωνι Χριστοφόρου, Πολύδωρο (Πολή) Κωνσταντινίδη και Φάνη Παρπαΐρη. Οι τρεις αυτοί δημιουργοί, μέσα από τον φακό τους, κατέγραψαν ιστορικές στιγμές, στιγμές απαραίτητες για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης:  Χρίστος Αβρααμίδης
Συντονισμός έκθεσης και εκδήλωσης: Μαρία Ραγιά, Άντρη Χρυσάνθου