Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας, την ιστορική πλέον Γκαλερί Άρτιο που ίδρυσε και λειτούργησε επί

δυόμιση δεκαετίες η Γαλλίδα Martine Chardon, είναι αφιερωμένη η Έκθεση που οργανώνει και παρουσιάζει η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που δημιούργησαν, συμμετείχαν, ακολούθησαν και καθόρισαν την πορεία της γκαλερί Άρτιο για παρα πολλά χρόνια.

 
Στις δύσκολες για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα δεκαετίες του΄80 και του΄90, μια γκαλερί, σε πείσμα των καιρών και αντίθετα με τις επιλογές των άλλων χώρων τέχνης της εποχής, επέλεξε να παρουσιάσει και να στηρίξει ένα σημαντικό αριθμό νέων καλλιτεχνών οι οποίοι τότε πρωτοπαρουσιάζονται στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας  και αποτελούσαν μια σημαντική εναλλακτική πρόταση απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα.

Αδιαφορώντας για τις εμπορικές και οικονομικές επιπτώσεις των επιλογών της και πιστεύοντας στην καλλιτεχνική και πνευματική αξία των νέων τότε καλλιτεχνών που άρχισαν να αντιδρούν στην κατεστημένη τάξη των εικαστικών της εποχής, μαζί με ορισμένους γνωστούς σημαντικούς καλλιτέχνες, έδωσε τη δυνατότητα σε ένα καινούργιο πνεύμα προς την τέχνη να θεμελιωθεί και να δημιουργήσει νέες βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη των εικαστικών στην χώρα μας.

Η Έκθεση αυτή αποτελεί Φόρο Τιμής στη Γκαλερί Άρτιο από μια άλλη Γκαλερί και ταυτόχρονα επιχειρεί να υπενθυμίσει και να παρουσιάσει κάποιες απο τις καλλιτεχνικές επιλογές της Άρτιο και την πορεία και παρουσία αυτών των καλλιτεχνών σήμερα στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας.

Θα παρουσιασθούν έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά γι αυτή την έκθεση αλλά και έργα που είχαν παρουσιασθεί στη Γκαλερί Άρτιο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Γιώργος Λάππας, Pavlos (Παύλος  Διονυσόπουλος), Mari Francoise Poiteyes, Δημήτρης Σακελλίων, Μάριος Σπηλιόπουλος, Νίκος Τρανός, Πάρις Χαβιάρας, Νίκος Χαραλαμπίδης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, Θάλεια Χιώτη