Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Παρίσι σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Η ελληνική κεραμική», μία τέχνη που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται

στο χώρο δημιουργίας της Θεοδώρας Χωραφά, του Γιάννη Μαμουτζή, του Ηλία Χριστόπουλου και της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου, όπου αντικείμενα της καθημερινότητας μετουσιώνονται σε έργα τέχνης.

Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων πολιτιστικών ινστιτούτων. Το FICEP, Φόρουμ Ξένων Πολιτιστικών Ιδρυμάτων στο Παρίσι γιορτάζει τα 10 χρόνια από τη δημιουργία της Εβδομάδας αφιερωμένης στις ξένες κουλτούρες.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι του Παρισιού έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν διαφορετικές κουλτούρες από όλο τον κόσμο, διαβαίνοντας το κατώφλι των ξένων πολιτιστικών κέντρων της πρωτεύουσας, καθώς και να ανακαλύψουν περισσότερες από 80 εκδηλώσεις (εκθέσεις, συναντήσεις, συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, θεάματα, εργαστήρια, θεάματα για το νεανικό κοινό).

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σας παρουσιάζει με χαρά τη συγκεκριμένη έκθεση γύρω από την ελληνική κεραμική. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι η κομψότητα στις γραμμές των έργων τους, καθώς και η τολμηρή δεξιοτεχνία που ενσαρκώνεται μέσα από τις ρίζες ενός ένδοξου παρελθόντος.