Το Τμήμα Πινακοθήκης και Μουσείων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν την ατομική έκθεση του ζωγράφου Νίκου Μιχαλιτσιάνου, με τίτλο «Ζωγραφική και μικρές κατασκευές», που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ο Νίκος Μιχαλιτσιάνος παρουσιάζει έργα των τριών τελευταίων ετών αλλά και κάποια παλαιότερα από το σύνολο της δουλειάς του.

Οι κατασκευές χωρίζονται σε δύο ενότητες. Η πρώτη έχει τίτλο «Τα βιβλία της μνήμης» που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση pavillon M στη Μασσαλία ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τον Αύγουστο του 2013. Σ’ αυτήν ο καλλιτέχνης ερευνά τη σχέση της μνήμης και της γνώσης μέσα απ’ την καθημερινότητα ενός βιβλίου που το προτείνει σαν έννοια και σαν εικαστική πραγματικότητα.

Η δεύτερη ενότητα έχει σχέση με την κατοικία σαν σύμβολο και έννοια. Ο ζωγράφος εδώ με βάση το σκαρίφιμα του αρχέγονου σχεδίου της κατοικίας κατασκευάζει με διαφορετικά υλικά όπως το ξύλο, το σίδερο, τα νήματα και τα κεραμικά νέες εικαστικές προτάσεις για αυτό το θέμα .

Παράλληλα με τις γλυπτικές κατασκευές θα υπάρχουν ζωγραφικά έργα μικρών αλλά και μεγάλων διαστάσεων από το σύνολο της δουλειάς του.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσουν εργαστήρια για παιδιά καθώς και ξεναγήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.