Η γκαλερί TSATSIS PROJECTS/ARTFORUM εγκαινιάζει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 την έκθεση ζωγραφικής της Εμιλίας Ξανθοπούλου.

Η Εμιλία Ξανθοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Απόφοιτος της ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης (2003-2008), ΑΣΚΤ Μαδρίτης (Erasmus), μεταπτυχιακό στο Central Saint Martin College (2009-2010) όπου και βραβεύτηκε ( Μishcon de Reya). Βραβεύτηκε και από την POST BANK στον διαγωνισμό κοινωνία ευθύνης- οικονομία και περιβάλλον.

Έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Για την θεματική ενότητα της παρούσης έκθεσης γράφει “η σύγχυση αξιών που διακατέχει τον σύγχρονο άνθρωπο δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την ίδια την τέχνη. Η μήπως συμβαίνει το αντίστροφο, δηλαδή η σύγχυση αξιών που υπάρχει σήμερα στην τέχνη δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον σύγχρονο άνθρωπο.

Με αφετηρία το ανθρώπινο πρόσωπο, με έμφαση στο σχέδιο, το χρώμα, το φως και την σκιά, προσπαθώ να διευρύνω τους δικούς μου ορίζοντες. Επιζητώ τον διάλογο με τον θεατή, εκφράζοντας μέσα από το έργο μου τις ανησυχίες μου για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Με ενδιαφέρει να δω και να μάθω από το έργο μου, να εμβαθύνω στο ουσιώδες, να εκφραστώ και να επικοινωνήσω μέσα από αυτό.”