Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών «Απόφοιτοι 2009-2010»

που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 στις 7:30 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης).

Επιμέλεια  έκθεσης: Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχάλης Μανουσάκης

Διοργάνωση: Α.Σ.Κ.Τ. – Αυτοτελές Τμήμα Πινακοθήκης, Φωτογραφικού Αρχείου και Ντοκουμέντων, με τη συνδρομή του Γραφείου Διασύνδεσης.

Η ετήσια έκθεση αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών περιλαμβάνει τα έργα 118 αποφοίτων του Τμήματος αυτού της ΑΣΚΤ, της περιόδου 2009-2010.

Η Α.Σ.Κ.Τ. αποτελούσε ανέκαθεν έναν καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό θεσμό ο οποίος, πέραν του στενά εκπαιδευτικού του ρόλου, λειτουργεί ευρύτερα ως ένα ενεργό θερμοκήπιο καλλιέργειας και ανάπτυξης των εικαστικών τεχνών στον τόπο μας. Τα έργα των Αποφοίτων δεν είναι απλώς η εκδήλωση μιας κλίσης, αλλά ο αποφασιστικός αγώνας για την άσκηση αυτής της κλίσης, την εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και θεωρητική συγκρότησή της, και τη διαμόρφωση μιας καλλιτεχνικής στάσης.

Η έκθεση παρουσιάζει τα έργα, επισημαίνει τις τάσεις και τους εκφραστικούς χαρακτήρες, και καταγράφει τα τελικά αποτελέσματα της εικαστικής εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής έρευνας που ανέπτυξαν οι Απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. στη διάρκεια των σπουδών τους. Η έκθεση λειτουργεί ως συνοπτική αλλά και συνεκτική εικόνα των διπλωματικών εργασιών και των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων του Τμήματος.

Φωτογραφία θέματος: έργο: Λάμπρου Δημήτρης, «Symbol of balance», 2010. Επανασχεδιασμένες εκτυπώσεις σε καμβά, 210 x 210 cm, μεικτή τεχνική.