Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου 2014.
 
Στην προηγούμενή ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, το χέρι του Δαβίδ έδειχνε. Όπως πάντα, κάποιο χέρι δείχνει και δικάζει. Όμως, η καρδιά είναι εκείνη που αφουγκράζεται, που κρατάει τον παλμό, που αντιστέκεται.

Στην έκθεση αυτή, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την πολυεστερική ρητίνη, αγαπημένο  υλικό που χαρακτηρίζει τη δουλειά του Λεωνίδα Παπαδόπουλου,   κυριαρχεί μια μεγάλη ενότητα με γλυπτικές καρδιές, οι οποίες μαζί με άλλα όργανα, φέρουν φωτογραφικές αναμνήσεις ενώ ταυτόχρονα αφήνονται να τις κουβαλήσουν στην πλάτη τους γυναικείες φιγούρες. Φιγούρες, που σα συνέχεια των προηγούμενων κυκλαδίτικων μορφών, μεταμορφώνονται σε σύγχρονες Καρυάτιδες που αντί να κρατούν το ναό στο κεφάλι τους, κουβαλάνε σαν σακίδιο την καρδιά στην πλάτη τους.

Το χέρι της δικαιοσύνης επανέρχεται σαν μοτίβο, δείχνοντας τέσσερα παιδιά. Είναι το ίδιο χέρι που παραμορφώνει τα πρόσωπά τους. Τα πηλίκια, παλιές αναμνήσεις κράτους-παρακράτους, εξουσίας, ουσίας, ανοσίας, αυτή τη φορά σπάνε σε κομμάτια. Όμως η καρδιά αυτή της τέχνης ούτε καν ραγίζει. Αντέχει και συνεχίζει να χτυπάει στο ρυθμό των γεγονότων. Ακόμα κι αν αυτά είναι μαύρα, ακόμα κι αν και η ίδια είναι πια μαύρη.