Η Enigma Gallery, σε συνεργασία με το Herbert List Estate και το Athens House of photography, έχει την τιμή να φιλοξενήσει το έργο του παγκοσμίως γνωστού φιλέλληνα Γερμανού φωτογράφου Herbert List με τον τίτλο « The Treasures of Greece ».

Τα έργα της έκθεσης αλλά και το λεύκωμα /κατάλογος θα είναι προς πώληση. Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου 2013.

Herbert List 

Ο Herbert List (1903-1975) φωτογράφισε για πολλά περιοδικά όπως τα Vogue, Harper’s Bazaar και Life και είχε μόνιμη συνεργασία με το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum Photos. Οι φωτογραφίες του από την Ελλάδα χρονολογούνται από το 1937 μέχρι το 1939 – τοπία, θραύσματα γλυπτών, κατεστραμμένοι ναοί, φιγούρες ανθρώπων στη θάλασσα – και σχηματίζουν ένα όραμα μιας κλασικής Ελλάδας πλημμυρισμένης από φως και ομορφιά. Η δουλειά του List επηρέασε πολλούς μετέπειτα έλληνες φωτογράφους, και κατέχει περίοπτη θέση στη ιστορία της φωτογραφίας στην Ελλάδα.

Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές παγκοσμίως  και επιλεκτικά αναφέρουμε μερικά από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου , όπου επίσης , εκτίθενται έργα του: Centre Georges Pompidou, J. Paul Getty Museum, The Metropolitan Museum of Art, Miami Art Museum, Musée de l’ Ellysée, The Museum of Fine Arts, The Museum of Modern Art, National Gallery of Canada, Sezon Museum of Contemporary Art , Victoria and Albert Museum

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εμπόδισε την έκδοση του βιβλίου “Hellas” το οποίο κυκλοφόρησε στην τελική του μορφή το 1993 από τους κληρονόμους του Herbert List και τον εκδοτικό οίκο Schirmer/Mosel. Η ελληνική έκδοση του βιβλίου βγήκε το 2003 από την Apeiron Photos.