Η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου, με τίτλο Εκείνο που όλοι θέλουν, κανείς ποτέ δεν θα έχει. Ο καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.

Ο Διονύσης Καβαλλιεράτος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2002 και ολοκλήρωσε (2003-2004) το Radar Project (residency) στην Βενετία και την Κρακοβία. Η ευέλικτη καλλιτεχνική πρακτική του Καβαλλιεράτου περιλαμβάνει μικρής και μεγάλης κλίμακας γλυπτά σε ξύλο, πηλό ή σε μικτή τεχνική, καθώς και σχέδια σε μολύβι και κάρβουνο. Η εργασία του αποκαλύπτει έναν εκθαμβωτικό εσωτερικό κόσμο – ένα προσωπικό σύμπαν μιας μετα-ποπ μίξης της μυθολογίας, της ιστορίας, της πολιτικής και της θρησκείας- που αντιμετωπίζει τα θεμελιώδη θέματα του καλού και του κακού, της ζωής και του θανάτου, του φύλου, του ηρωισμού και της αθανασίας μέσα από μία σουρεαλιστική και αιχμηρά ειρωνική ματιά. Τα γλυπτά εκπληκτικής δεξιοτεχνίας ανατρέπουν ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα με έναν ιστό αναφορών από τη μαζική ψυχολογία της ποπ κουλτούρας, τα comics και την κόλαση του Δάντη, μέχρι παιδικά παραμύθια και την Αλ-Κάιντα. Ο Καβαλλιεράτος  συμφιλιώνει όλα αυτά τα στοιχεία, χτίζοντας μια προσωπική ποιητική κοσμολογία με αφηγήσεις που απεικονίζουν το ανθρώπινο είδος στα ύψη και στα βάθη του μεγαλείου του, με χιουμοριστικό και εννίοτε ειρωνικό ύφος.

Πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνουν: δωμάτιο στο Art Brussels 2013, The Ballad of Chicken Banana, Karas Gallery (Ζάγκρεμπ, 2011), The Curse of the Monk with Iris van Dongen, Galerie Cosmic (Παρίσι, 2009),  Πρόσφατες ομαδικές εκθέσεις: Ametria, Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ, (Αθήνα 2015),  Terrapolis, Οργανισμός ΝΕΟΝ, (Αθήνα, 2015), No Country for Young Men, Bozar, (Βρυξέλλες 2014),The Mediterranean Experience: The Mediterranean as a spatial paradigm for the circulation of ideas and meaning. An introduction, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, (Θεσσαλονίκη, 2013), Faces, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,(Αθήνα, 2012), Ντέρτι Humanism, Faggionato Fine Arts (Λονδίνο, 2011), A Rock and a Hard Place, 3η Μπιενάλε  Σύγχρονης Τέχνης Θεσααλονίκης, (Θεσσαλονίκη, 2011) Satan Get Behind Me and Push, Peres Projects (Βερολίνο, 2010), Heaven, 2η Μπιενάλε της Αθήνας (2009).