Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 10ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη, ώρα 19:00, στην πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 (ώρες λειτουργίας 17:00 – 21:00). Η θεματολογία των έργων της Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη επικεντρώνεται σε τοπία και ανθρώπινες φιγούρες.

Λίγα λόγια για την ζωγράφο

Η Βέρα Κοτσίκου-Καρπούζη είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1953 και από μικρή ηλικία ασχολείται με το μεγάλο της πάθος, τη ζωγραφική. Το κύριο στοιχείο της έμπνευσης της ζωγράφου είναι τα παιχνίδια που κάνει το φώς και οι σκιές που δημιουργεί. Χρησιμοποιεί ακρυλικά χρώματα, αλλά και διάφορα άλλα υλικά όπως ξύλο, γάζες, σχοινιά, έχοντας ως αποτέλεσμα ημιανάγλυφους πίνακες.

Tο όνειρο της πρώτης ατομικής της έκθεσης έγινε πραγματικότητα στην ηλικία των 27 χρόνων. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 9 εκθέσεις με δικά της έργα ζωγραφικής και άλλες τρεις εκθέσεις με μάσκες σε Αθήνα, Κάιρο και Αλεξάνδρεια (η τελευταία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού). Η φετινή έκθεση έρχεται μετά από 3 χρόνια δημιουργικής απουσίας από τα εικαστικά δρώμενα.