Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά, ζωγραφικής – κοσμήματος, της Ρουμπίνας Σαρελάκου, με τίτλο Αναδιπλώσεις της μορφής και της ύλης. Τα εγκαίνια θα παραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013.

Ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος μας λέει για την δουλειά της Ρουμπίνας Σαρελάκου:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το στοιχείο των πτυχώσεων υπάρχει στη ζωγραφική και την χαρακτική της Ρουμπίνας Σαρελάκου. Οι πτυχώσεις είναι κάτι που πάντα μαγνητίζει τις αισθήσεις της. Είναι το στοιχείο που την κάνει να ταξιδεύει και  με την διεισδυτική της ματιά να καταφέρνει να αγγίζει την ουσία και να οδηγήσει τον θεατή σε ατέλειωτες εσωτερικές αναδιπλώσεις.

Τώρα όμως, υπάρχει μια διαφορά σημαντική. Είναι η συνειδητοποίηση που κάνει, πως πτυχώσεις και μεταμορφώσεις συμβαίνουν πάντα και κάθε στιγμή, στο μέταλλο, στην πέτρα, στο έδαφος, στο ίδιο μας το σώμα. Ανακαλύπτει πως ο κόσμος μας πτυχώνεται και αναδιπλώνεται αδιάκοπα, και έτσι η Ρουμπίνα Σαρελάκου ξεκινάει νέες εικαστικές αναζητήσεις, πέρα από το τελάρο και το χαρτί. Μπαίνει στον χώρο του κοσμήματος βάζοντας στοιχεία ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, το κερί και το μέταλλο, ταυτίζεται με την έννοια της λέξης «κοσμώ» και αναζητάει τον δικό της κόσμο που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, μέσα από  το πινέλο, το κερί, το ασήμι και το χρυσό, τα υλικά που είναι απλωμένα στον πάγκο της, και  την καλούν να ξεδιπλώσει ότι έχει μέσα της εκείνη την στιγμή».

Η Ρουμπίνα Σαρελάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Μαθήτευσε αρχικά κοντά στον Π. Σαραφιανό, Ν. Νικολάου & Γ. Μόραλη. Τελείωσε το εργαστήριο Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας με τον Κ. Γραμματόπουλο [1969-74]. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole des Beaux Arts με δάσκαλο τον χαράκτη G.Dayez[1974-76]. Επίσης διδάχτηκε τεχνικές επεξεργασίας μετάλλων και κατασκευή κοσμημάτων με δάσκαλο τον ζωγράφο-κοσμηματοποιό Δ. Νικολαϊδη και τους αργυροχρυσοχόους Λ. Γρυπαίο & Γ. Ρουμάνη.

Για το έργο της έχει τιμηθεί με βραβεία και άλλες διακρίσεις. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες-ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.