Το Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη εγκαινιάζει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου, με τίτλο Από τον Kάμπο της Σύρου στη Σαντορίνη.

Η Ίρις Ξυλά Ξαναλάτου αναφέρει για την έκθεση:

«Αυτή την εποχή η βόρεια πλευρά της Σύρου μου έχει δώσει μεγάλη έμπνευση. Εκεί βρίσκεται ο Κάμπος, πολύ κοντά στη θάλασσα, ειδυλλιακά τοποθετημένος και ήρεμος. Ο χώρος είναι άνυδρος με αμέτρητα βότανα και άπειρες μυρωδιές. Η φύση εκπλήσσει και οι λίγοι ντόπιοι παραγωγοί εκμεταλλεύονται τους θησαυρούς της με αγάπη.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα από αυτή την ξεχωριστή γωνιά των Κυκλάδων, που είναι γεμάτη Ελλάδα, προσπάθησα να αποτυπώσω και να μοιραστώ μέσα από τα έργα μου. Να δείξω πόση ζωή έχει αυτός ο μικρόκοσμος και πόσο προσφέρεται για δυνατές και γλυκές στιγμές.

Η έκθεση αυτή στη Σαντορίνη έχει μια ιδιαιτερότητα: περίπου τα μισά έργα είναι μικρών διαστάσεων (10 x 10 εκ.), έχουν επιλεγεί από κριτικές επιτροπές του εξωτερικού και έχουν ταξιδέψει και εκτεθεί σε διάφορες χώρες όπως Ιαπωνία, Γερμανία, Ισπανία, Σερβία, Αίγυπτο και αλλού. Αυτή τη δουλειά μου παρουσιάζω για πρώτη φορά στην Ελλάδα.»

www.irisxilasxanalatos.gr