Η Αίθουσα Τέχνης αντί εγκαινιάζει τη φετινή θερινή περίοδο υποδεχόμενη στην Αντίπαρο τα νέα έργα ζωγραφικής της Ηώς Αγγελή. Η έκθεση της στο Κάστρο Αντιπάρου θα διαρκέσει από τις 20 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια Ελισάβετ Πλέσσα: «Τα τωρινά έργα της Ηώς Αγγελή φέρνουν στον νου λεπτομερείς τοπογραφικούς χάρτες που πάνω τους μοιάζει να στέκονται δισδιάστατες μακέτες κτιρίων και βλάστησης. Η παντελής απουσία της ανθρώπινης μορφής και η θέασή τους από ψηλά -όταν το εδώ έχει γίνει ήδη εκεί- αφαιρεί από τα τοπία αυτά οποιαδήποτε ψυχική ταύτιση και τα καθιστά τοπία πνευματικά. Που εντούτοις διαβάζονται από πάνω προς τα κάτω, όχι από έξω προς τα μέσα, με τις αισθήσεις του ματιού, όχι με τις ψευδαισθήσεις του νου. Η Ηώ Αγγελή δεν ζωγραφίζει ποτέ όρθιες συνθέσεις, προτιμά τα ανοιχτά όρια των απλωμένων οριζόντων. Στα νέα της έργα σήματα, σημάδια, τελείες και περάσματα, χαράζουν δρόμους και αποκαλύπτουν μονοπάτια που χωρίζουν αλλά και συνδέουν, με κώδικες ορίων ζωγραφικών και προσωπικών».

Η Ηώ Αγγελή σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου (1988-90), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Από το 1988 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τις γκαλερί Ζουμπουλάκη, Ώρα, Κρεωνίδης, Ζήνα Αθανασιάδου και Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε γνωστές ιδιωτικές και δημόσιες πινακοθήκες. Η δουλειά της έχει ως κεντρικό άξονα την διερεύνηση της ρευστότητας του χώρου. Τοπία διάφανα, παράδοξα αποπνέουν τη μελαγχολία του αστικού τοπίου, την ιλιγγιώδη προοπτική του κλειστού δωματίου ή την οργιαστική λαμπρότητα της φύσης, συνθέτοντας τη χώρα που κατοικεί το σώμα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 20.00 παρουσία της ζωγράφου.