Το Fotis Art Cafe, μπαίνει στον 11ο χρόνο λειτουργίας του, και συγχρόνως σε ένα καινούργιο κύκλο, με υπεύθυνη την Σοφία Αλιμπέρτη.

Με στόχο την αναδρομή στις εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2005 υπό τη συνεργασία του Φώτη Μέλλιου, ο οποίος το δημιούργησε, θα εκδοθεί ειδικό λεύκωμα που θα παρουσιαστεί την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης της Ελένης Φιλιπποπούλου.  

Η έκδοση αυτή θα περιλαμβάνει όλες τις εκθέσεις των καλλιτεχνών, οι οποίες διοργανώθηκαν στο Fotis Art Cafe από το 2005 έως το 2015: του Anton, της Ιουλίας Βεντίκου, του Νίκου Βλάχου, τη Μαρίας Γρηγοριάδη, της Ελένη Ζούνη, του Παναγιώτη Λιναρδάκη, της Βούλας Μασούρα, του Μίλτου Μιχαηλίδη, της Λίνας Μπέμπη, του Στέργιου Στάμου και του Νάκη Ταστσιόγλου.

Φέτος, η Σοφία Αλιμπέρτη, σε συνεργασία με τη Μαρία Δημητριάδη, θα παρουσιάσουν στις 17 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, την έκθεση της Ελένης Φιλιπποπούλου.

Φευγάτα με τον άνεμο τα σύννεφα της μπόρας
Κανείς δεν ανταμώθηκε μαζί τους πουθενά.

Ανδρέας Κάλβος

Μια  έκθεση εμπνευσμένη από τη θέα που βλέπει κανείς από τα παράθυρα του Fotis Art Cafe. Θάλασσα, ουρανός, φως, ήλιος, λίγη μουντάδα, η ατμόσφαιρα του καλοκαιριού, ίσως και η γλύκα του φθινοπώρου. Η αίσθηση ότι δεν υπάρχει ορίζοντας,  ότι χανόμαστε μεταξύ ουρανού και θάλασσας.

Θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων διαστάσεων ζωγραφισμένα με τέμπερα σε χαρτί ακουαρέλας.

Η Ελένη Φιλιπποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπουδές στο Παρίσι από το 1976-1981, στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts  και στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs  (σκηνογραφία).

Ατομικές εκθέσεις

1984     Γκαλερί Δεσμός, Αθήνα
1984     Γκαλερί Καμάρα, Μονεμβασιά
1986     Galerie 3, Αθήνα
1989     Galerie 3, Αθήνα
1991     Galerie 3,  Αθήνα
1996     Αίθουσα Τέχνης Κρεωνίδης, Αθήνα
1997     Αίθουσα Τέχνης Καλφαγιάν, Θεσσαλονίκη
2001     Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2015     Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα

Η Ελένη Φιλιπποπούλου έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.