Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την δουλειά της Christina Michalis στην πρώτη της ατομική έκθεση στην γκαλερί.

Στην παρούσα έκθεση θα παρουσιάσει μια σειρά  αφαιρετικών έργων σε καμβά και σε πολυκαρμπονικά πλαστικά πάνελ. Η διαδικασία δημιουργίας των έργων είναι αρκετά αυθαίρετη και αφήνεται κυρίως στο τυχαίο. Σε αυτήν δεν εμφανίζονται δεξιοτεχνίες, αντιθέτως οτιδήποτε μπορεί να γίνει τέχνη, παρόμοια με ένα Trompe l’œil, μέχρι το έργο να μην διαφέρει από ένα καθημερινό αντικείμενο. Τα όρια διαλύονται. Η δημιουργία του έργου μοιάζει με το παγωμα μιας εικόνας σε στιγμιότυπο ταινίας, βρίσκεται δηλαδή σε ασταμάτητη διαδικασία, η οποία διακόπτεται ξανά και ξανά. Πολύ σημαντικό στην δουλειά της Michalis είναι η απελευθέρωση του πίνακα από το πλαίσιο και η απομάκρυνση του από τον κλασικό φορέα της εικόνας.

Το έργο γίνεται αντικείμενο, το οποίο δεν διαφοροποιείται από τον χώρο. Ο χώρος, το φως και το έργο συνδέονται μεταξύ τους σε ένα υλικό επίπεδο. Αναφορές στην ζωγραφική προκύπτουν από την εφαρμογή χρωμάτων πάνω στον καμβά και την ίδια στιγμή αναιρούνται από την βιομηχανική επιφάνεια. Mέσω των αντανακλάσεων πάνω στο πλαστικό πάνελ και το παιχνίδι τους με τα χρώματα, το φως και τις σκιές, προκύπτει συνέχεια μια νέα αντιληπτή εικόνα. Ο καμβάς, το πλαστικό πάνελ και το χρώμα παραθέτουν την ζωγραφική.

Η Christina Michalis γεννήθηκε το 1974 στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Zει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Η Christina Michalis έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις εκθέσεις: Artissima 2014 “Liam Everett – Christina Michalis – Yorgos Sapountzis”, Τορίνο; “Stills”, Galerie Nicole Gnesa, Μόναχο; “Christina Michalis – Arthur Ou – Alexandros Tzannis”,  Γκαλερί Ελένη Κορωναίου, Αθήνα; “Hypothese”, Piper Collection, Βερολίνο; “Bring a Brick”, Infernoesque Berlin, Βερολίνο; “Girl Overkill”, Künstlerhaus Bethanien, Βερολίνο; “I wish myself an exhibition. 30 Artists, 30 Songs, 30 Jokes”, West Germany, Βερολίνο; “Collage Accident”, Forgotten Bar Project, Βερολίνο.