Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.

Τα έργα είναι μια επιλογή διαφορετικών τεχνοτροπιών, αποτελούμενα από λάδι σε καμβά, ακρυλικό σε χαρτί, ακρυλικό σε γυαλί και ψηφιακές εκτυπώσεις, τα οποία επιτρέπουν στο θεατή να δει και να νιώσει την δυναμική τους.

Στην παρούσα έκθεση η Alina ξεδιπλώνει στο έπακρο την αισθητική της τεχνική σε άμεση σχέση με τον χώρο. Πρόκειται για μια αμφιταλάντευση ανάμεσα στην αμαρτία και τις αρετές, το φως και τις σκιές, την αυγή και το λυκόφως. Στην ουσία όμως είναι μια μεταφορά για να αναρωτηθούμε τις πραγματικές αξίες της ζωής, όπως αυτές φιλτράρονται και αποδίδονται στα έργα της. Πιο συγκεκριμένα το να έχεις τη δυνατότητα να ζεις ευδιάθετα ενώ ο εσωτερικός σου κόσμος διχάζεται και συνταράσσεται από τις αντιθέσεις. Κατά τη διαδικασία αυτή το φάσμα του χρόνου επεκτείνεται και πολλές φορές ακόμα παγώνει, με σκοπό να αναλύσει κάθε εμπειρία σε άπειρα σχήματα και χρώματα ενώ παράλληλα την καταγράφει πνευματικά.

H Alina Teodorescu (γεν. 1982 στην πόλη SlanicMoldova της Ρουμανίας), είναι μία καλλιτέχνης που εκφράζεται μέσω παραδοσιακών και ψηφιακών μέσων, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο έχοντας μια οκταετή διεθνή καριέρα στην εσωτερική διακόσμηση. Σπούδασε Art & Design  στο Βουκουρέστι, το Μιλάνο και το Λονδίνο και από το 2012 και εξής ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική.