Μια από τις ετήσιες δραστηριότητες της Σχολής καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, που έχει γίνει πλέον θεσμός, είναι η έκθεση «Παιδικής Τέχνης», η οποία ασχολείται αποκλειστικά με έργα που δημιουργήθηκαν μέσα από διάφορες θεματικές εργασίες από τις παιδικές ομάδες της Σχολής, από παιδιά μέχρι και 12 ετών, στις 5 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της αυθεντικότητας της παιδικής τέχνης, της μοναδικότητας των μικρών – σε ηλικία – καλλιτεχνών, σε όλους τους τομείς των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Η έκθεση και οι δημιουργίες των παιδιών, στοχεύουν στην καλλιέργεια της γνώσης και της εκτίμησης των επισκεπτών για τις τέχνες. Σκοπός είναι η συναίσθηση της σημαντικότητας της αισθητικής και πολιτισμικής καλλιέργειας του ατόμου, που προσφέρει η ενασχόληση με τις τέχνες. Πόσο μάλλον στον αμόλυντο και ιδανικό χαρούμενο κόσμο των παιδιών! Η ευθύνη μας σαν γονείς, σαν δάσκαλοι, σαν κοινωνία απέναντι στα παιδιά τεράστια. Και η σωστή, επαγγελματική, και υπεύθυνη προσφορά ποιοτικής εικαστικής διαπαιδαγώγησης, η ηχηρή απάντηση της Σχολής Αιγαία στον ψεύτικο σύγχρονο κόσμο του εύκολου κέρδους, του υλισμού, της ισοπέδωσης αξιών και συνειδήσεων. Η προσεγμένη και σταθερή πρόοδος των παιδιών, σε στέρεες βάσεις, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας των τεχνών, τους προσφέρει ακόμα μία πιθανή συνειδητή επιλογή, για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στην έκθεση, οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία και να ανακαλύψουν τον αστείρευτο πλούτο της παιδικής ψυχής, μέσα από ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Μπορούν να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, γλυπτικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, εικονογράφησης, εγκατάστασης χώρου, μελέτες από σημαντικούς καλλιτέχνες και κινήματα, να αφεθούν, να απολαύσουν και να δημιουργήσουν μέσα από δραστηριότητες οι οποίες σχεδιάστηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό της σχολής, ειδικά εμπνευσμένες από τα έργα και τις θεματολογίες της έκθεσης. Αβίαστα, ο κάθε επισκέπτης, δημιουργεί τη δική του συναισθηματική σχέση με τα έργα τέχνης των παιδιών, με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά του παιδικά βιώματα, τα οποία αναγεννούνται.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δραστηριότητες που θα αφορούν τη θεματολογία της έκθεσης και θα προσφέρονται οργανωμένες ξεναγήσεις με ραντεβού.