Το Hydra School Projects και ο Δημήτρης Αντωνίτσης παρουσιάζουν για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά την έκθεση pȯ(-)i-trē στο πλαίσιo του εορτασμού των Μιαουλείων 2013, στο χώρο του παλιού γυμνασίου της Ύδρας, του ιστορικού Σαχτουρείου.

Στην έκθεση που θα διαρκέσει από τις 28-6-2013 έως τις 30-9-2013 θα παρουσιαστούν έργα  καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Ο Αντωνίτσης επιμελείται μια έκθεση που το  ανακάτεμα/μιξάρισμα γραπτού λόγου στη σύνθεση του έργου τέχνης (συν)δημιουργεί μια διαφορετική “εικόνα” δίχως να παγιδεύεται σε αμφισημίες και άλλες διατυπώσεις. Ταυτόχρονα ο επιμελητής επιλέγει και σκηνοθετεί τα έργα των συναδέλφων του έτσι ώστε να αποτελούν μια προσωπική ανάγνωση στίχων ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, εντείνοντας έτσι τη ρευστότητα του όλου εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Ghada Amer, 

Assume Vivid Astro Focus,

Pio Diaz & Hilda Thyren,

Phillipa Horan,

Rene Ricard,

Ugo Rondinone,

Mirabelle Marden,

Josh Smith,

Θάνος Βελούδιος,

Διονύσης Καβαλλιερατος,

Κατερίνα Ζαχαροπουλου

Τέλος, έχοντας επεκτείνει τη δράση του HSP δημιουργώντας το Hydra School Projects Residency Program, οι φετινοί artists-in-residence, Rene Ricard και Phillipa Horan φιλοτέχνησαν τα έργα τους κατά την παραμονή τους στο νησί. Μάλιστα η Horan επέλεξε ως υλικό για το εφήμερο γλυπτό της κροκέτες για γάτες, ώστε να αποτελέσει ένα εξαίσιο δείπνο  για τον τετράποδο πληθυσμό μετά τα εγκαίνια.

Την έκθεση pȯ(-)i-trē θα συνοδεύσει ο καθιερωμένος κατάλογος στη μορφή σχολικού τετραδίου σχεδιασμένος από τον art-director,  Σταύρο Βλαχάκη.

Επιμέλεια Έκθεσης : Δημήτρης Αντωνίτσης