Συνεχίζοντας μια μακρά διαδρομή παρουσιάσεων σημαντικών εικαστικών, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο του Σύρος – Πολιτισμός 2014, φιλοξενεί από την 1η έως τις 23 Αυγούστου στην Αίθουσα Τέχνης Γ. – Ε. Βάτη, έργα από την αναδρομική πορεία του Αχιλλέα Δρούγκα.

Μετά την μεγάλη αναδρομική του έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη (2009) και την παρουσίαση μιας καινούριας ενότητας έργων του, στον Εικαστικό Κύκλο (2013), ο Αχιλλέας Δρούγκας εκθέτει στη Σύρο, τόπο που διαμένει για αρκετές μέρες μέσα στο χρόνο. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι αντιπροσωπευτικά της σαραντάχρονης και πλέον δημιουργικής του πορείας, με μεγαλύτερη έμφαση στις τελευταίες εικαστικές του αναζητήσεις.

“Ο Α. Δρούγκας συχνά αντιμετωπίζεται ως φωτορεαλιστής καλλιτέχνης, αλλά μια τέτοια προσέγγιση προδίδει έλλειψη παρατηρητικότητας” επισημένει ο E. Lucie-Smith και συνεχίζει,”… οι περισσότερες συνθέσεις του Δρούγκα, μας ενθαρρύνουν να τις δούμε ως ρεαλιστικές, ενώ σε ένα πιo ουσιαστικό επίπεδο αποτελούν αυτό που οι σύγχρονοι θεωρητικοί προτιμούν να περιγράψουν ως  -εννοιολογική τέχνη- … με τη διαφορά ότι, επιπλέον, είναι οργανωμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν αισθητική απόλαυση. ”