Η έκθεση διοργανώνεται Identity από το Greek America Foundation στο πλαίσιο του Greek Film & Foto Week (GFFW) στο Τορόντο του Καναδά. Το φεστιβάλ αποτελεί μέρος του Scotiabank Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο και έχει διάρκεια από 2 μέχρι 7 Μαΐου.

Η έκθεση προβάλλει το έργο Ελλήνων φωτογράφων και κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και τη Βόρεια Αμερική οι οποίοι διερευνούν ζητήματα ταυτότητας. Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά διοργάνωσης του Greek Film & Foto Week, αλλά η πρώτη φορά που παρουσιάζονται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα.

Η έκθεση διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει την ελληνική ταυτότητα. Στόχος είναι να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα στους καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής της Βόρειας Αμερικής και τους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με κοινό παρονομαστή την ελληνική καταγωγή.
 

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζεται το έργο νέων, αλλά και καθιερωμένων φωτογράφων ελληνικής καταγωγής της Βόρειας Αμερικής (επιμέλεια Voula Monoholias), καθώς και το έργο των καλλιτεχνών που ζουν στην Ελλάδα και μέσω αυτών αναδεικνύεται η εσωτερική ματιά στις μεταβαλλόμενες ταυτότητες (επιμέλεια Αλίκη Τσιρλιάγκου)
 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν από την Ελλάδα είναι: Γιώργης Γερόλυμπος, Θεοδωρής Ζαφειρόπουλος, Νίκος Μάρκου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Αγγέλα Σβορώνου, Σπύρος Στάβερης, Ελένη Στεργίου, Λεωνίδας Τούμπανος

Mε τη συνεπιμέλεια της Αλίκης Τσιρλιάγκου, Art Director της Nitra Gallery

Λίγα λόγια για το Greek America Foundation

Το Greek America Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997 από τον Gregory C. Pappas με κύρια αποστολή να «προωθεί, να προστατεύει και να διαιωνίζει τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και την ελληνική κληρονομιά στην Αμερική». Μέσω μίας σειράς εκδόσεων, προγραμμάτων, ειδικών εκδηλώσεων και θεσμικών προσπαθειών, η ένωση στοχεύει να προωθήσει στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας και της κληρονομιάς του Ελληνισμού στο επίκεντρο της Β. Αμερικής.