Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών θα παρουσιασθεί τη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, η έκθεση ΙΒ a year later των αποφοίτων του 2013 του ΙΒ της Σχολής Μωραΐτη. Οι νέοι φερέλπιδες καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες οι οποίοι και συνύπαρξαν μαζί για 2 χρόνια στο πλαίσιο του μαθήματος Visual Arts ΙΒ δημιούργησαν έργα που παρουσιάζονται  σε αυτή την έκθεση αποδεικνύοντάς μας ότι η αγάπη τους για την τέχνη και τη δημιουργία παραμένει ζωντανή.

Οι απόφοιτοι του IB έχοντας προετοιμαστεί για σπουδές σε Fine Arts και Design καθώς και Αρχιτεκτονική στο εξωτερικό, οδηγήθηκαν στο να εξερευνήσουν διάφορες τεχνικές, υλικά και τεχνοτροπίες, και μέσα από αυτόν τον πειραματισμό να ανακαλύψουν στοιχεία για τον εαυτό τους. Τα έργα που δημιούργησαν και δημιουργούν αντιπροσωπεύουν την δική τους μοναδική ματιά στα σύγχρονα γεγονότα ή αποτελούν έναν ιδιότυπο τύπο προσωπικής ψυχογραφίας.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση, ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες, το προσωπικό βλέμμα, και τις αισθητικές αντιλήψεις του κάθε εκθέτη, θα παρουσιασθούν φωτογραφίες, αρχιτεκτονικές μακέτες, εγκαταστάσεις, ζωγραφική καθώς και video art.

Επιμέλεια έκθεσης: Θεόδωρος Τζαννετάκης

Εκθέτες: Ζωή Αδριανοπούλου, Έλλη Αντωνίου, Στεφανία Βερροιοπούλου, Άλκιστη Βολονάση, Ίρια Βρεττού, Αλεξάνδρα Βρυώνη, Αριάδνη Γεωργαντζή, Μιράντα Λάφη, Νίττα Μητσοπούλου, Αφροδίτη Μουστρούφη, Αριάδνη Στροφύλλα, Θόδωρος Τζαννετάκης.