Η digital art & design συλλογική ομάδα “teamLab” θα μεταμορφώσει σύντομα ένα εμβληματικό ιαπωνικό πάρκο που φημίζεται για τις δαμασκηνιές του, σε ένα πολύχρωμο ταξίδι στην φύση. Η ομάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα εικόνες της νέας εγκατάστασης τους στο Kairakuen Garden, η οποία επιδιώκει να φανερώσει στους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του κήπου, πώς «η φύση μπορεί να γίνει τέχνη». Χρησιμοποιώντας digital τεχνικές προβολής, το teamLab αποδεικνύει ότι η τέχνη μπορεί να σταθεί πλάι στον “έξω κόσμο”. Αυτό θα επιτευχθεί, προβάλλοντας έργα τέχνης σε 3.000 δέντρα δαμάσκηνων, τα οποία είναι η “μασκότ” του πάρκου.

Το Kairakuen Garden είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ιαπωνικούς κήπους. Στην πραγματικότητα, θεωρείται ένας από τους τρεις μεγάλους κήπους της Ιαπωνίας, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τον Kenrokuen Garden στην Kanazawa και τον Korakuen Garden στην Οκαγιάμα. Ο καθένας έχει διαμορφωθεί και σχεδιαστεί βάση της οργανωτικής λογικής kaiyū της περιόδου Edo. Αυτού του είδους η αισθητική, περιλαμβάνει μια λίμνη στην καρδιά του κήπου, με μονοπάτια σχεδιασμένα γύρω από το νερό για να δημιουργώντας με τρόπο μαγικό μονοπάτια!

Η πολύμορφη εγκατάσταση του teamLab που επιδιώκει την διαδραστικότητα μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης στον κήπο, σημαίνει ότι το έργο τέχνης θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία του περιπάτου. Το έκθεμα περιλαμβάνει επίσης εικονικά δαμάσκηνα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο πάρκο, την άνοιξη πολλά από τα 100 είδη δαμάσκηνων θα είναι σε πλήρη άνθηση. Καταλαβαίνουμε εκ των προτέρων, το φανταστικό θέαμα που έπεται να αντικρίσουν οι επισκέπτες, καθώς ο χρόνος παίζει σημαντικό εννοιολογικό ρόλο στην εγκατάσταση. «Η μορφή και τα σχήματα της φύσης έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουν διαμορφωθεί από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και φύσης. Μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή τη μεγάλη επιρροή του χρόνου στη φύση. Χρησιμοποιώντας ότι γεννάει η φύση, πιστεύουμε ότι μπορούμε να εξερευνήσουμε τα νοητικά όρια σε σχέση με την συνέχεια του χρόνου. “ αναφέρει η ομάδα.