Στις 17 και 18 Ιουνίου στο θέατρο Ροές, η ομάδα YELP danceco παρουσιάζει σε δύο έκτακτες παραστάσεις το το LEXICON,

στα πλαίσια της βραδιάς Σόλο Χ 3 για δύο μαζί με άλλα δύο σόλο από τη Νατάσα Αρέθα και τη Δάφνη Στεφάνου. Το Lexicon επιστρέφει το χορό στο κέντρο του, στις βασικές του συνιστώσες: Το κινούμενο σώμα, το χώρο και το χρόνο. Δημιουργεί ένα κινητικό λεξικό ποιοτήτων με συγγραφείς τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και τη χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου.

Αρχικά, το σώμα ως εργαλείο: η κίνηση αποστασιοποιημένη και εκτεθειμένη, πέρα από την αφηγηματικότητα αλλά και τις άλλες συμπράττουσες τέχνες που συνολικά δημιουργούν τη σκηνική σύνθεση.

Στο δεύτερο μέρος, ο χορευτής ως ερμηνευτής πια, εκτελεί το κινητικό αυτό λεξικό, απορροφώντας βιωματικά και κιναισθητικά την κίνηση που πράττει. Εμβαθύνει στην τέχνη του χορού ως παραστατική τέχνη,  με συνεργούς  τη μουσική, το κοστούμι και το φώς. Ο χορευτής συνδιαλέγεται με το σώμα του ως  εργαλείο, ενεργειακό περιεχόμενο και εικόνα.

Το Lexicon εξελίσσεται από το 3ο Πανόραμα Χορού του Σ.Ε.Χ. Συναντήσεις (Μουσείο Μπενάκη- Απρίλιος 2009), το 8ο Φεστιβάλ του Σ.Ε.Χ. (Μάιος 2009), το 9ο Φεστιβάλ του Σ.Ε.Χ. (Μάιος 2010) και τον Ιούλιο 2010 θα παρουσιαστεί στα Χανιά (Κρήτη).

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα, Χορεύει: Μαριλένα Πετρίδου, Μουσική: ILIOS
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βίντεο: Λουΐζoς Ασλανίδης, Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου