Η Ομάδα 33 παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στο Θέατρο 104,  μια παράσταση αφιερωμένη σε εκείνους που στάθηκαν μπροστά στην Έξοδο Κινδύνου με τη σιγουριά της απελπισίας ή την ελπίδα της σωτηρίας και αναμετριέται με το σήμερα,  από τις 15 έως τις 30 Μαΐου 2013

Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων.  Μια γυναίκα ετοιμάζει τη βαλίτσα της. Αφήνει ένα φάκελο πάνω στο τραπέζι. Πηγαίνει στο τηλέφωνο. Αλλάζει γνώμη. Βγαίνει από το δωμάτιο με τη βαλίτσα της. Αυτή είναι η κοινή αφετηρία για τις ιστορίες τριών διαφορετικών γυναικών στη Νορβηγία, Γερμανία και Ρωσία.

Η Νόρα από το “Κουκλόσπιτο” του Ίψεν, η Ιουδήθ από την “Εβραία” του Μπρεχτ και η Ειρήνα και Όλια από τις “Τρεις Αδερφές” του Τσέχωφ μοιράζονται τις ιστορίες τους: τρεις ιστορίες, μέσα από τις οποίες αναμετριώνται οι δύο ηθοποιοί με την απόφαση που καλούνται να πάρουν σήμερα, ενώ στέκονται σιωπηλές στο σταθμό του τρένου λίγο πριν το τέλος. Τρεις ιστορίες για τη στιγμή που μια γυναίκα αντικρίζει την αλήθεια – την αλήθεια για τη ζωή της, τους αγαπημένους της, τα όνειρά της και τον ίδιο της τον εαυτό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία & δραματουργία: Ευρώπη Θωμοπούλου

Ερμηνεύουν: Μαρία Δερεμπέ και Φαίδρα Χατζηκωσταντή

Εμψύχωση & κατασκευή κούκλας: Δέσποινα Μαλλή

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λάτος

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Tamara Friebel

Επιμέλεια κίνησης: ‘Ελλη Ταμπάκη

Επιμέλεια φωτισμών: Ευρώπη Θωμοπούλου

Σκηνικά και Κοστούμια: Ομάδα 33

Εικαστικό εξωφύλλου: Δέσποινα Μαλλή

Επιμέλεια Προγράμματος: Σοφία Αδάμ, Ιωάννα Κυρίτση