Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.  

Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, έχει τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ» και στο ομότιτλο έντυπο της έκθεσης, ο Αντώνης Αντωνάκος, στο κείμενο του, σημειώνει «Η τέχνη συνίσταται στο να διασχίσεις όλη, μα όλη τη διαδρομή μέχρι τέλους. Να το φτάσεις στο απώτατο άκρο. Να βρεις την έξοδο, εάν υπάρχει, και να τη δείξεις με το δάχτυλο».

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι ο Παπατρέχας στην έκθεση αυτή, δείχνει προς την έξοδο. Δουλεύει, συναρθρώνοντας με τον πιο ώριμο ορθολογισμό όλα τα θραύσματα των μορφών που απαθανατίστηκαν πάνω στις τοιχογραφίες της ανθρώπινης ψυχής. Όλα τα ερειπωμένα, οκνά οικοδομήματα των ανθρώπινων σχέσεων, την πνοή του αρσενικού και του θηλυκού, όλο εκείνο το εκθαμβωτικό μεγαλείο των φαντασιακών πεταγμάτων στις πιο εφήμερες εκδηλώσεις των διακαών τους πόθων.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Παπατρέχας γεννήθηκε στον Μαχαιρά Αιτ/νίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται στον Μαχαιρά. Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, από το 1984 μέχρι το 1987. Αυτή η έκθεση είναι η 6η προσωπική του με προηγούμενες:

• 2011: Πλήθη κεράμων, καπναποθήκες Παπαστράτου Αγρίνιο.
• 2009: Χάρτινες Ιστορίες, «Νεώριον Τέχνης» Αγρίνιο.
• 2003: Ακαρνανική Νύχτα «Νεώριον Τέχνης» Αγρίνιο.  
• 1992: Των Δρόμων vol 2, «Εναλλάξ» Αθήνα
• 1987: Των Δρόμων vol 1, «Αντήνωρ» Αθήνα