Μικροκινήσεις, μία στιγμή ανάπαυσης, ένας κορμός σε συστροφή, ρευστές μορφές από χυμένο ορείχαλκο συνθέτουν ένα κινητικό σύμπαν στο εργαστήριο του γλύπτη Γιάννη Παππά. Προπλάσματα και μελέτες γλυπτών θα μας δώσουν τη δυνατότητα να δουλέψουμε σωματικά και να συνθέσουμε κινητικές εικόνες που σχετίζονται με κάποιες από τις θεματικές του έργου του.

Το πρόγραμμα Χορός στο Μουσείο απευθύνεται σε ανθρώπους με διάθεση και αγάπη για το χορό που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο με το σώμα τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Για ενηλίκους και νέους 16+ Παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα. Οι περισσότερες συναντήσεις διεξάγονται χωρίς παπούτσια και ζητείται να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες. Οι συναντήσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν φυσική επαφή με άλλους συμμετέχοντες.

Χορός στο Μουσείο

Μια ξεχωριστή προσέγγιση του Μουσείου μέσα από την κίνηση. Ένας διαφορετικός τρόπος να εκφραστείς ανάμεσα στις συλλογές. Το πρόγραμμα γίνεται σε διαφορετικά παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη σε ώρες που το μουσείο είναι κλειστό για το ευρύ κοινό και πραγματοποιείται σε ομάδες των 10-15 ατόμων. Επιλεγμένα έργα από τις συλλογές του μουσείου γίνονται αφορμή για μια συζήτηση με παραδείγματα από την ιστορία του σύγχρονου χορού και αναδεικνύουν κοινές καλλιτεχνικές πρακτικές ανάμεσα στις παραστατικές και τις πλαστικές τέχνες.

Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει ήπιο ζέσταμα του σώματος και γνωριμία με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού ενώ ακολουθεί ένα πιο δημιουργικό μέρος με ασκήσεις σύνθεσης που βασίζεται στη θεματική της κάθε συνάντησης. Απευθύνεται σε ανθρώπους με διάθεση και αγάπη για το χορό που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο με το σώμα τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Για ενηλίκους και νέους 16+

Συντελεστές:

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βασιλική Σπάχου, Χορεύτρια-Χορογράφος
Παραγωγή: Τμήμα Εκπαίδευσης