Μετά τα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας «Δ.Νομικός» και της επίσημης έναρξης του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης, το Σάββατο 12 Ιουλίου, ξεκινά ένα τριήμερο με εκπαιδευτικά προγράμματα– Ανοιχτό Εργαστήριο για παιδιά με τον Στέλιο Παναγιωτόπουλο, ξενάγηση στις εκθέσεις από την  επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού και παρουσίαση από τον J.Joshua Garrick της ατομικής του έκθεσης.

Συγκεκριμένα ο κύκλος των εκπαιδευτικών – εικαστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

           

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στις 11.00

Ξενάγηση στις εκθέσεις από την επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού και παρουσιάση από τον J.Joshua Garrick της ατομικής του έκθεσης

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί από την Ίριδα Κρητικού, επιμελήτρια του εκθεσιακού κύκλου “White, Grey & a little Red” ξενάγηση στους χώρους των εκθέσεων. Παρόντες θα είναι αρκετοί από τους συμμετέχοντες εικαστικούς.

Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος εικαστικός φωτογράφος  J.Joshua Garrick θα ξεναγήσει το κοινό στην ατομική του έκθεση «Αποτυπώνοντας το αρχαίο Κάλλος». Στο πλαίσιο της ξενάγησης, ο J.Joshua Garrick θα μιλήσει τόσο για την έμπνευση του έργου του από τα γλυπτά της Ελληνικής Αρχαιότητας όσο και για τη μοναδική τεχνική εκτύπωσης σε επεξεργασμένο αλουμίνιο DiBond που χρησιμοποιεί, προσδίδοντας στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα το εντυπωσιακό απτικό του βάθος.

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στους εκθεσιακούς χώρους του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη και της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

Στέλιος Παναγιωτόπουλος: Το Πλοίο Νεράιδα

Ανοιχτό Εργαστήριο στο SAF 13-15 Ιουλίου 2014

Φιλοξενούμενος από το SAF στο πλαίσιο της ατομικής του έκθεσης «Το Πλοίο Νεράιδα», ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε ένα «ανοιχτό εργαστήριο γλυπτικής» που θα πραγματοποιηθεί  στον χώρο από την Κυριακή 13 έως και την Τρίτη 15/7.

Για τρεις ημέρες, από τις 11.00-13.00 και από τις 18.00-20.00 το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το εργαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έργου που θα δημιουργηθεί από τον καλλιτέχνη με τη χρήση ready made υλικού (ξύλο, μέταλλο, μηχανικά εξαρτήματα κ.ά.) σχετικού με τον εκθεσιακό χώρο και την αρχική λειτουργία του.

Την Κυριακή 13/7 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά (από 6-14 ετών). Τα παιδιά θα επισκεφθούν την έκθεση για να κατανοήσουν την ιδέα της ανακύκλωσης και της επανάχρησης των υλικών, ενώ στη συνέχεια με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη θα δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό.