Το Περί Σκιών  έχει  καθιερώσει το θεσμό των επισκέψεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης για το θέατρο σκιών και τον παραδοσιακό Καραγκιόζη. Ένα διαδραστικό πρόγραμμα ξεναγήσεων για μαθητές σχεδιασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών ανάλογα με τη βαθμίδα της εκπαίδευσής τους αλλά και επισκεπτών.

Το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στο Περί Σκιών  μόλις ξεκίνησε και στοχεύει στην πολιτισμική ανάδειξη, διατήρηση και συνέχιση της λαϊκής τέχνης με την επιμέλεια του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού.

Το Περί Σκιών  διαθέτει μόνιμη έκθεση με παραδοσιακές φιγούρες σκαλιστές από χαρτόνι-δέρμα-ξύλο-ζελατίνι, παλιά και σύγχρονα σκηνικά του θεάτρου σκιών ενώ η συλλογή συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα εκθέματα.

Κατά την διάρκεια την επίσκεψης πραγματοποιείται η ενημέρωση των μαθητών για την προέλευση-καταγωγή και ιστορία του θεάτρου σκιών, η διαδικασία της εξάπλωση σε διάφορες χώρες, η ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου σκιών με την μεγάλη ακμή που ανθεί από το 1915-1950, η απήχηση και τα εκφραστικά μέσα, η προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων (ήρωες-πρωταγωνιστές) και η διαδικασία κατασκευής φιγούρας από διάφορα υλικά.

Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με παράσταση Καραγκιόζη από τον Χρ. Πατρινό πλήρως κατανοητή από τους μαθητές που “περνά” μηνύματα με ηθικό, διδακτικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Το Θέατρο Σκιών, το αγαπημένο θέαμα για τα παιδιά αναβιώνει στο Περί Σκιών.