Kάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Κήπος – Land Art
Σάββατο 11/5, 11.00-12.30 & Κυριακή 12/5, 11.30-13.00

H άνοιξη ήρθε για τα καλά και στο τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς θα βγούμε στον κήπο του Μουσείου. Αυτός είναι και ο τελευταίος χώρος που θα επισκεφτούμε στην περιπλάνησή μας στο μικρό μας σπίτι. Θα παρατηρήσουμε τα φύλλα, τα κλαδάκια, τα ζουζούνια, τις πετρούλες και τα λουλουδάκια και αφού τα μαζέψουμε, θα φτιάξουμε τα δικά μας έργα μέσα στη φύση. Γιρλάντες με φύλλα, στεφάνια με λουλούδια, μωσαϊκό με βότσαλα και κλαδιά και άλλα πολλά που θα γεννήσει η φαντασία μας. Συντροφιά θα μας κρατήσει ένας γέρος, που όλη τη μέρα ήταν στον κήπο του και καλλιεργούσε τα λαχανικά του. Όταν όμως ήρθε η ώρα να τα βγάλει, τα βρήκε σκούρα…

Αφού τελειώσει η περιπλάνηση μας στον κήπο και επιστρέψουμε στο εργαστήριο μας, θα πάρουμε μαζί μας φύλλα και λουλούδια και θα τα κολλήσουμε σε μεγάλα χαρτιά για να τα ζωγραφίσουμε με λογιών λογιών χρώματα. Έτσι, θα φύγουμε όλοι με το ανοιξιάτικο μυρωδάτο μας έργο!

Στο τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς, γονείς και παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στη φύση και σε αυτό που είναι ενστικτωδώς πιο κοντά στη φύση των παιδιών. Όλα μαζί, θα παρατηρήσουν, θα πιάσουν, θα μυρίσουν και γενικά θα εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις. Θα εξοικειωθούν με ένα είδος τέχνης που είναι σχετικά νέα, τη λεγόμενη land art. Και στο τέλος, θα αφεθούν σ’ αυτό που εμείς ορίζουμε ως την αγαπημένη τεχνική των παιδιών, τη ζωγραφική με μπογιές και πινέλα, για να δώσουν το δικό τους νόημα στα έργα τους. Ελάτε να πιάσουμε τον Μάη!

Υ.Γ. Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πληροφορίες:
Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο:€15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Φύση-Ανταπόδοση
Κυριακή 19/5, 11.30-13.00

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα δέντρα, τα δάση, τα βουνά, τα ποτάμια, οι λίμνες και τα πουλιά, και ήταν όλα ζωντανά. Αν σταματούσες μια στιγμή, άκουγες να σου ψιθυρίζουν μέσα στο αυτί. Αν τους έκανες ένα καλό, χίλια καλά σε περίμεναν στο λεπτό. Σήμερα, στο μονοπάτι μας, η μεγάλη Μητέρα, η μαμά Γη, μας κάνει χίλια δώρα με τα λουλούδια της, τις μελωδίες των πουλιών, τα ταξιδιάρικα σύννεφα και το γαλάζιο του ουρανού.

Κι εμείς σκεφτήκαμε να τα γυρίσουμε πίσω, ο καθένας στη δική του μητέρα. Ένα δώρο ανταπόδοσης θα είναι λοιπόν το βιβλίο που θα φτιάξουμε στο τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς. Ένα βιβλίο γεμάτο αποτυπώματα από τη φύση, από τις δαντέλες και τα ρούχα της μαμάς, από κορδέλες και άλλα πολλά.

Στο τέλος, τα παιδιά θα αφηγηθούν στους γονείς τους τις ιστορίες που κρύβουν τα βιβλία τους. Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πληροφορίες:
Για παιδιά 4-5 ετών
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΠΑΙΔΙΑ 5-7 & 7-10 ΕΤΩΝ

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 12/5, 11.30-13.30
Για παιδιά 7-10 ετών: Κυριακή 19/5, 11.30-13.30
Πόσες οπτικές γωνίες;
Ο κυβισμός

Μπορώ να ζωγραφίσω από διαφορετικές πλευρές και οπτικές γωνίες ταυτόχρονα; Στον Κυβισμό οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν αντικείμενα και ανθρώπους από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες, τονίζοντας ότι τα πράγματα δεν έχουν μόνο μία όψη. Πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούσαν να δείξουν το θέμα τους πιο καλά και πιο ολοκληρωμένα.

Σε αυτό το εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε χαρτόνι, ξύλο, κλωστές και άλλα υλικά για να δημιουργήσουμε ζωγραφικά έργα και γλυπτά που θα αποτυπώνουν διαφορετικές πλευρές του ίδιου μας του εαυτού, και όχι μόνο! Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πληροφορίες:
Για παιδιά 5-7 και 7-10 ετών
Με την Εικαστικό-Art Therapist Νιόβη Σταυροπούλου και την Παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ

Σάββατο 11/5, 11.00-12.00
«Σε τι χρησιμεύω;»-Η Καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα

Τι θα γινόταν εάν γυρίζαμε πίσω στην αρχαιότητα, όχι απαραίτητα σαν άνθρωποι αλλά σαν θεοί, σαν ζώα, ακόμη και σαν αντικείμενα; Σε τι θα χρησιμεύαμε; Πώς θα περνούσαμε τη μέρα μας; Ποιες θα ήταν οι δυνάμεις μας; Τι θα θυμόντουσαν από εμάς;

Πληροφορίες:
Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών
Με την Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη
Εισιτήριο: €5
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00